Cykling

Chris Anker rørt over opbakning på skrap stigning: - Jeg er så beæret

I sit livs sidste Danmark Rundt kørte Chris Anker Sørensen først ind på Kiddesvej med et jagtende felt i hælene.

Det var et sandt menneskehav, der ventede Chris Anker Sørensen, da han drejede ind på Kiddesvej for sidste gang i sin karriere som professionel cykelrytter.

Forinden var han stukket af fra sine udbrudskolleger, og den 33-årige Riwal-rytter kørte derfor alene ind på omgangene i Vejle. Og det satte følelserne på hårdt arbejde hos Sørensen.

- Det var helt sindssygt. Det var virkelig fedt, og jeg er så beæret over alle de mennesker, der stod og heppede på mig. Det gjorde mig sindssygt glad og rørt, og det gav mig også lidt ekstra i benene, siger Chris Anker Sørensen til TV 2 SPORT efter etapen.

Allerede inden han ramte rundstrækningen i målbyen, mærkede den angrebsivrige dansker stor støtte fra fans langs de midtjyske landeveje. 

- De andre i udbruddet sad nok og manglede lidt opbakning, for der var rigtig mange, der råbte "Chris Anker!" derude, fortæller en smilende Chris Anker Sørensen, der efter anstrengelserne i udbruddet kom i mål som nummer 42, et minut og 14 sekunder efter etapevinder Wout Van Aert.

Netop den belgiske cykelcross-verdensmester bemærkede også menneskemængden.

- Det er fantastisk, og jeg forventede det ikke for at være ærlig. Når jeg kører i udlandet, er der som regel langt færre tilskuere end hjemme i Flandern, men her er det overvældende. Folk er meget respektfulde, og de hepper meget. Det giver ekstra motivation til at give alt, siger Van Aert til TV 2 SPORT. 

Kunne ikke vente

Da Chris Anker Sørensen ramte muren på Kiddesvej første gang, var hans forspring skrumpet til ganske få sekunder. Alligevel fortryder han ikke, at han angreb langt fra mål.

- Hvis du ikke prøver, vinder du ikke, og jeg vidste godt, at jeg ikke skulle vente til sidste omgang, for der er Wout Van Aert for stærk. Omvendt skulle jeg måske heller ikke have kørt af sted lige med det samme, men jeg tænkte, at nu skulle den have én over nakken.

Chris Anker sad længe i en gruppe med en håndfuld andre ryttere, men til sidst efterlod han sine følgesvende og kørte alene mod Vejle.

- Dem, jeg sad med, havde desværre ikke helt nok at skyde med, så jeg tænkte, at jeg ville prøve at køre alene. Det lykkedes ikke, men jeg prøvede.

På Kiddesvej måtte Chris Anker indse, at det ikke holdt til mål, da han blev overhalet af Rasmus Guldhammer. Alligevel kunne Sørensen sagtens nyde sin sidste tur som professionel op ad den stejle stigning.

- Jeg mærkede ikke benene helt lige så meget, som jeg ellers ville have gjort, fordi det var sidste gang. Det fyldte rigtig meget for mig, fortæller han.

Et langt soloridt på PostNord Danmark Rundts kongeetape står tilbage, men det stiller Chris Anker Sørensen sig ikke tilfreds med.

Har du nået det, du skulle?

- Jeg har jo stadig ikke vundet en etape, så det har jeg ikke. Enkeltstarten bliver nok ikke til noget, men der er i hvert fald to etaper. Jeg ved godt, det bliver svært, men jeg prøver.

Til slut kunne Chris Anker Sørensen trods alt lade sig hylde på podiet som etapens mest angrebsivrige rytter.