Cykling

Belgisk cykelhold nægter at være blevet opkøbt af danskerhold

Her ses Verandas Willems-Crelans Wout Van Aert, idet han vinder en af sine første sejre på landevejen, Grand Prix Cerami i 2017. Luc Claessen / Scanpix Denmark

Aqua Blue Sport annoncerede onsdag købet af Verandas Willems-Crelan og cykelcross-verdensmester Wout Van Aert, men handlen er ikke gået igennem.

Meldingen fra Aqua Blue Sport var glasklar onsdag.

Cykelholdet, der har Casper Pedersen, Lasse Norman Hansen og Nicki Sørensen på kontrakt, havde opkøbt belgiske Verandas Willems-Crelan og holdets stjerne, cykelcross-verdensmester Wout Van Aert.

Men det var firmaet bag Verandas Willems tilsyneladende ikke informeret om. 

- Vi tager kraftigt afstand fra al kommunikation, der er blevet udgivet vedrørende Aque Blue Sports formodede overtagelse af vores hold. Vi kan bekræfte, at Sniper Cycling og Aqua Blue Sport i øjeblikket holder møder med henblik på et muligt samarbejde fra 2019 og fremefter. Af hensyn til alle involverede parter afstår vi fra at kommentere yderligere på sagen, lød reaktionen fra Sniper Cycling i en officiel udmelding fra holdets ledelse.

Både Aqua Blue Sport og Verandas Willems-Crelan deltager i øjeblikket i PostNord Danmark Rundt. Før 2. etape til Vejle afkræftede førstnævntes sportsdirektør ligeledes historien.

- Så vidt jeg ved, er der ikke underskrevet nogen aftale, og så længe der ikke er en underskrift, er der ikke noget, der er sikkert. Spekulationer omkring, hvordan den aftale eventuelt kommer til at se ud, har jeg ikke lyst til at kommentere på.

Er der tale om en kommunikativ fejl fra jeres side?

- Ja, det kan man godt sige, lød Nicki Sørensens svar til TV 2 SPORTs udsendte.

En no brainer

Kilden til forvirringen var en pressemeddelelse udsendt af Aqua Blue Sport, der ifølge Cyclingnews havde følgende ordlyd:

- Aqua Blue Sport, firmaet bag www.aquabluesport.com og det irsk-registrerede prokontinental-hold af samme navn, bekræfter hermed købet af Sniper Cycling-holdet og alle dets aktiver.

Herunder hører altså det belgiske prokontinental-hold Verandas Willems-Crelan og cykelcross-verdensmester Wout Van Aert.

- Wout er en kæmpe tilføjelse til Aqua Blue Sport, og vi er i øjeblikket i forhandlinger med en række andre højt profilerede ryttere til 2019-sæsonen. Forhåbentlig vil vi annoncere nye aftaler snart, lød det videre i pressemeddelelsen fra Rick Delaney, Aqua Blue Sports grundlægger.

- Jeg er meget tilfreds med projektets succes hidtil, og chancen for at overtage Sniper Cycling var en no brainer for os. At få Sniper Cyclings personale med på vores hold er en stor bonus, da det medbringer mange års erfaring og ekspertise til Aqua Blue Sport.

Den tidligere Saxo Bank-rytter Nick Nuyens er en del af det personale, Delaney omtaler. Den tidligere Flandern Rundt-vinder, som nu har stillet cyklen i garagen, er også citeret i pressemeddelelsen.

- Jeg er meget begejstret for at være involveret i holdet fremover. Der er meget potentiale, og det er en drøm for mig at få lov til at arbejde med alle rytterne. Det er en god dag for Sniper Cycling og Aqua Blue Sport, er Nick Nuyens citeret for.

Om Aqua Blue Sport og Verandas Willems-Crelan nogensinde når til enighed om et fremtidigt samarbejde og et køb af Wout Van Aert eller andre fra holdets stab, er endnu uvist. Historien er foreløbigt lagt i graven, mens forhandlingerne mellem de to parter fortsætter.