Cykling

Michael Valgren skifter hold

Michael Valgren skifter fra Astana til Dimension Data, hvor han har fået en 2-årig kontrakt.

Efter to sæsoner hos holdet Astana skifter den danske cykelstjerne Michael Valgren hold fra den kommende sæson.

Valgren har skrevet under på en toårig kontrakt med Dimension Data. Det oplyser holdet i en pressemeddelelse.

- Jeg er ekstremt begejstret for at blive en del af Team Dimension Data. Det er en stor mulighed for mig at komme til et hold, der er ivrige efter at opbygge sin klassikergruppe. Jeg glæder mig virkelig til at arbejde med gutterne på holdet, og jeg ser en stor fremtid der for mig selv, udtaler Michael Valgren i selvsamme pressemeddelelse, hvor han især hæfter sig ved holdets velgørende side.

- Jeg er også meget stolt af at deltage i holdet på grund af, hvad det står for: Dets mission om at distribuere cykler gennem velgørenhed til Qhubeka. Det er en supercool mission, og jeg glæder mig virkelig til at være en del af det.

26-årige Valgren er i gang med en imponerende sæson hos Astana. Højdepunktet var, da han kørte solo over stregen i Amstel Gold Race og vandt den hollandske klassiker. Tidligere på sæsonen sejrede han ligeså i det prestigefyldte belgiske løb Omloop Het Nieuwsblad.

I det netop overståede Tour de France var han en vital hjælper i et langt udbrud, da holdkammeraten og landsmanden Magnus Cort triumferede på 15. etape.

Riis må ærgre sig

Allerede under årets Tour de France var Michael Valgrens tidligere sportsdirektør på Team Saxo Bank klar over, hvor det bar henad.

- Det, jeg hører på vandrørene, er Team Dimension Data, lød det dengang fra Bjarne Riis, der ikke var begejstret for rygtet.

- Jeg håber ikke, at rygterne taler sandt, for det er ikke et hold, han skal vælge. Jeg tror absolut ikke, at det er velorganiseret nok. Jeg tror endda, det er dårligere organiseret end det hold, han kører på nu. Det er skuffende for mig.

I stedet pegede Riis, der i disse dage agerer sportsdirektør for Team Waoo under Danmark Rundt, på to af cykelsportens største hold som bedre alternativer:

- Det oplagte valg for Valgren er Sky. Et spændende valg kunne være Quick-Step, men der er så mange, han skal slås med om de samme løb, hvorimod Sky mangler en mand som ham til at køre klassikere.