Tour-vinderen har besluttet sig for, hvor han skal køre

Geraint Thomas er klar på at give afkald på en sikker kaptajnrolle i Tour de France næste år for at blive på Team Sky.

Det er svært at time en Tour de France-sejr bedre, end Geraint Thomas gjorde det i år. Den walisiske Tour-vinder står nemlig uden kontrakt ved årsskiftet, og det betyder mange tilbud og en klækkelig lønforhøjelse inden for rækkevidde.

- Der er mange gode hold derude, og af respekt har jeg villet lytte til, hvad de havde at sige. Det er fint at have nogle gode tilbud, siger Geraint Thomas til BBC.

For tilbud er der nok af. Blandt andet fra CCC-mandskabet, som fra næste sæson overtager BMC’s sponsorat. Her lægger man ikke skjul på, at en Tour-vinder ville klæde det ambitiøse mandskab.

- Han har vundet Tour de France, men bliver han førstevalg (på Team Sky, red.)? Der er Chris Froome, som vil vinde. Hos os ved Geraint Thomas allerede i januar, at hans mål er Tour de France, og at vi vil have fuldstændig fokus på ham, siger CCC-sportsdirektør Piotr Wadecki.

Men det kunne godt se ud, som om skibet er sejlet, og det er med Geraint Thomas og hans underskrift ombord. Siden 2010 har waliseren været en del af Team Sky, hvor han har udviklet sig fra banerytter til klassikerrytter og herfra til én af verdens bedste klassementsryttere.

Og det tyder på, at han har lyst til at fortsætte udviklingen på det britiske mandskab, som har betydet meget for ham og hans cykelkarriere.

- Uden dem ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag. Der er mange rigtig gode hold derude, og jeg ville høre, hvad de havde at sige, og det var fint at få mange store tilbud, siger Geraint Thomas, som er sikker i sin sag.

- Jeg har besluttet mig. Jeg er sikker på, at vi finder ud af noget i løbet af de næste dage. Vi er meget tæt på, og jeg er glad for, hvor jeg er. Det ser ud til at gå godt i øjeblikket.

Internationale medier heriblandt The Telegraph mener at vide, at Thomas står til en årsløn på omkring 30 millioner kroner, såfremt han fortsætter på Team Sky.

Chris Froome eller Geraint Thomas?

Tilværelsen på Team Sky vægter tilsyneladende højere end en sikker kaptajnrolle i titelforsvaret af Tour de France-titlen til næste år.

Her er der lagt op til en tvekamp mellem Thomas og hans Sky-kollega Chris Froome, som har vundet rundturen i Frankrig fire gange. I år endte Froome som nummer tre, efter at han to måneder inden havde triumferet i Giro d’Italia.

Der er lagt op til, at han skipper det italienske løb i 2019 for at møde op til Tour de France i bedre form. Og så bliver det et spørgsmål om, hvem der har de bedste ben af de to briter.

- Hvis vores roller bliver byttet næste år, bliver jeg skuffet - ligesom ’Froomey’ – fordi man gerne vil vinde, siger Thomas.