Cykling

Valgren bliver genforenet med tidligere Contador-hjælper

Tjekkiske Kreuziger har i de seneste sæsoner kørt for Mitchelton-Scott.  Pascal Guyot / Scanpix Denmark

Roman Kreuziger skifter til afrikanske Team Dimension Data.

Team Dimension Data fortsætter oprustningen frem mod den kommende sæson. 

Søndag meddeler det sydafrikanske cykelhold, at man har indgået en toårig aftale med Roman Kreuziger, der tidligere har ageret løjtnant for Alberto Contador på Team Tinkoff-Saxo.

- At blive en del af Team Dimension Data giver ny motivation og er på en måde en frisk start for mig. Hvorend jeg tidligere har kørt, har det været med succes, og denne udfordring er ikke anderledes, udtaler den tjekkiske rytter ifølge Dimension Datas pressemeddelelse.

- Jeg tror på, at jeg er på vej ind i min karrieres bedste tid, og at jeg vil opnå store ting med Dimension Data. Jeg kan ikke vente, til jeg skal starte med mine nye holdkammerater.

Kreuziger har i de seneste to sæsoner kørt for Mitchelton-Scott. I april var han med helt fremme i den hollandske klassiker Amstel Gold Race, hvor han blev slået af Michael Valgren i spurten.

Netop Valgren bliver Roman Kreuziger genforenet med på Dimension Data. De to har tidligere været holdkammerater på Team Tinkoff-Saxo.

Høje ambitioner

Tilgangen af Roman Kreuziger er den tredje for Team Dimension Data i år, efter holdet tidligere har annonceret aftaler med schweiziske Danilo Wyss fra BMC og Michael Valgren fra Astana.

- Det er en stor ting for os, at Roman har skrevet. At få en rytter af hans kvalitet på holdet understreger vores høje ambitioner, og vi er begejstrede for at få ham, fortæller holdchef Douglas Ryder.

Ifølge Ryder bliver Kreuziger ikke den sidste rytter, der skifter til det sydafrikanske World Tour-hold inden næste sæson.

- Med signingen af Roman i tilgift til andre ryttere, der er kommet til, og andre, der endnu ikke er offentliggjort, har vi sat barren for de kommende to år, hvor vi har ambitiøse mål. Kreuziger vil spille en nøglerolle, og vi ser frem til, at han tager det ansvar.

32-årige Roman Kreuziger har igennem sin karriere opbygget et pænt CV med sejre i Schweiz Rundt, Romandiet Rundt, Clásica San Sebastian, Amstel Gold Race og en etapesejr i Giro d'Italia. Derudover har han fem gange kørt i top 10 i de tre store etapeløb.

Team Dimension Datas oprustning er ikke tilfældig. Holdet kan meget vel miste store navne som Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Igor Anton, Bernhard Eisel, Mark Renshaw og Steven Cummings, der alle har kontraktudløb.