Cykling

Dansk talent fik chancen i Astana-trøjen: - Det giver mere respekt

Jonas Gregaard Wilsly håber, at tiden på Astana giver ham gode betingelser for 2019. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Jonas Gregaard står uden kontrakt i 2019 og håber at kunne tage skridtet videre fra Riwal CeramicSpeed.

Den danske cykelrytter Jonas Gregaard har taget hul på sin store chance, som han har tilkæmpet sig i den sidste halvdel af sæsonen.

- Fra den 1. august har han nemlig fået muligheden for at vise sig frem på World Tour-mandskabet Astana, hvor han er tilknyttet som stagiaire, som fungerer som en form for prøveperiode. Mandag gennemførte han Vuelta a Burgos, og det var en god oplevelse for den 22-årige dansker.

Det var virkelig fedt at komme i gang og mærke, hvordan det er at køre i et professionelt felt og især i Astana-trøjen. Der er lidt mere respekt for den i sådan et felt, kan man godt mærke. Man får lige lidt mere plads, og folk siger lige "undskyld" en gang mere, end de plejer, siger han til TV 2 SPORT.

Siden 2016 har Jonas Gregaard trådt i pedalerne for det danske kontinentalhold Riwal CeramicSpeed, men i denne uge har han kørt side om side med cykelstjerner som eksempelvis Astana-kaptajnen Miguel Angel Lopez, og her var der positiv feedback.

- De var meget glade for den hjælp, jeg kunne bidrage med under etaperne og i finalerne. Jeg fik arbejdet hårdt for mine kaptajner, Lopez og Bilbao. Det var hårdt arbejde og fedt at skulle hjælpe specielt Lopez, som er én af verdens bedste bjergryttere.

- Jeg gik ind til Burgos med en professionel indstilling om at vise mig frem på bedste vis ved at ofre mig 110 procent for at hjælpe vores klassementsryttere. Det gjorde jeg til punkt og prikke, synes jeg, siger det danske talent.

Her var han en del af det hold, som kørte Miguel Angel Lopez frem til den samlede andenplads i løbet.

Kontraktfri i 2019

Nu skal Jonas Gregaard for en stund trække i den danske landsholdstrøje i det prestigefyldte U23-etapeløb Tour de L'avenir, inden han igen triller rundt i Astanas azurblå trikot. Kalenderen for september og oktober er nemlig fyldt med endagsløb både i Belgien, Italien og Frankrig for det kasakhstanske mandskab.

Både i Tour de L’avenir og i løbene for Astana har han al grund til at forsøge at vise sig frem, for i 2019 står han uden kontrakt. Derfor er lagt i kakkelovnen til et skridt op ad niveautrappen fra næste år.

 - Jeg skal nok finde et hold til næste år. Det er jeg ikke i tvivl om, siger han selvsikkert.

Er drømmen at fortsætte på Astana?

- Jeg har fået et godt indblik i, hvordan holdet fungerer. Jeg følte, at der var rigtig god stemning og en professionel tilgang til tingene og et godt setup. Ja, jeg kunne da helt klart se mig der i fremtiden, hvis muligheden byder sig. Jeg har i hvert fald gjort mit bedste for at vise mit værd.

Jonas Gregaard fortæller, at han sammen med sin agent holder mulighederne åbne, og at chancen for en World Tour-kontrakt til den kommende sæson er til stede.

Danskeren endte som nummer 59 i det spanske etapeløb og blev nummer syv i ungdomskonkurrencen. Dette var i en rolle som hjælperytter.