Cykling

Armstrong besøger Jan Ullrich efter skandaler: - Han har brug for os

Lance Armstrong har i denne weekend besøgt sin tidligere rival Jan Ullrich, efter tyskeren to gange i denne måned har været anholdt.

Opmærksomheden har den seneste tid været skarpt rettet mod den tidligere tyske stjernerytter Jan Ullrich. 

Tour de France-vinderen fra 1997 blev i starten af måneden anholdt af spansk politi for angiveligt at have brudt ind i naboens hus med et truende adfærd, og en uge senere var den så gal igen, da han ifølge flere medier blev anholdt for at have udøvet vold mod en prostitueret.

Og Jan Ullrichs svære tid er ikke gået ubemærket hen hos hans tidligere ærkerival Lance Armstrong, der har besøgt ham i Tyskland. 

- Det var så fedt at bruge dagen med denne mand. Som mange af jer ved, så elsker jeg Jan Ulrich. Han var virkelig en helt særlig rival for mig. Han skræmte mig, han motiverede mig og fik i sandhed det bedste frem i mig. Ren klasse på cyklen, skriver Lance Armstrong på sin Instagram til et billede af de to tidligere stjerner. 

- Vi spoler frem til i dag, hvor min ven går igennem en hård tid. Jeg kunne ikke lade muligheden for at komme til Tyskland og bruge et par dage med ham passere. Vær venlige og have Jan i jeres tanker. Han har brug for vores support i lige nu, skriver Lance Armstrong videre. 

Lance Armstrong og Jan Ullrich kæmpede i flere år en hård kamp om Tour-tronen. En kamp, som Armstrong med sine syv sejre i træk i starten af i slutningen af 90'erne og starten af 00'erne vandt. De syv titler fik han dog frataget i 2013 efter dopingindrømmelser. 

Jan Ullrich, der selv vandt i 1997, formåede at køre sig på podiet seks gange yderligere, men også han har fået frataget sin andenplads fra 2005 på grund af en dopingdom i forbindelse med den omfattende Operation Puerto-sag. 

Armstrong drager paralleller til Pantani

I 2013 indrømmede den nu 44-årige tysker selv at have brugt ulovlige præstationsfremmende midler i løbet af sin karriere. Herefter har han haft nogle svære år, hvor han flere gange har været på kant med loven og har kæmpet med et stof- og alkoholmisbrug 

Den seneste tids episoder har fået Lance Armstrong til at drage paralleller mellem Jan Ullrich og italienske Marco Pantani, der i 2004 begik selvmord efter flere år med et stofmisbrug. 

- Sammenligningen med Pantani sidder lige i skabet. Vi har set den film før, og vi ved, hvordan den ender, skriver Lance Armstrong i email til mediet Cyclingtips

- Når Italien beundrer Ivan Basso, men vanærer Pantani, så sker der det, der skete. Når Tyskland beundrer Erik Zabel eller Rolf Aldag og vanærer Jan Ullrich, så får vi det, der sker nu. Og jeg tror, man kan sige det samme om sammenligningen mellem George Hincapie og mig. Heldigvis har jeg været omringet af fantastiske venner og familie, skriver Armstrong videre. 

Jan Ullrich kørte fra 1995 til 2006 for det, der først hed Team Telekom og siden skiftede navn til T-Mobile. I 2003 tog han en afstikker til Team Bianchi for derefter at vende tilbage til T-Mobile året efter.