Cykling

Ekspert roser Jesper Hansens skifte: - Det kan blive rigtig godt

Jesper Hansens Cofidis-fremtid kan give ham mulighed for individuelle resultater.

Efter fem sæsoner på World Touren for henholdsvis Tinkoff og Astana tager Jesper Hansen næste år et skridt ned til prokontinentalniveau, men det betyder ikke nødvendigvis, at den 27-årige danskers karriere har toppet.

Fra næste år skal Jesper Hansen således køre for det traditionsrige Cofidis-mandskab, hvis løbskalender tæller flere starter på World Touren heriblandt det årlige wildcard til Tour de France. Derfor bliver der nok at lave for danskeren på højeste niveau, hvor han ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert kan se frem til mere ansvar og andre udfordringer end den hjælperytterrolle, han har vænnet sig til i de sidste fem sæsoner.

- Jeg tror faktisk, at det er et rigtig godt skifte, fordi for mig at se, så kommer han til at kunne køre sin egen chance 100 procent, og han kommer også til at køre nogle løb, som er lidt under det niveau, som han er vant til, siger cykelekspert Brian Nygaard, som ikke bekymrer sig over hans farvel World Tour-status.

- Det, tror jeg ikke, er nogen dårlig ting for Jesper. Hvis han vil forsøge at gøre lidt mere opmærksom på sig selv individuelt i forhold til de resultater, han kan lave, tror jeg det er et godt sted. Selvom det er et hold, der rangerer under det niveau, som han er vant til, får de jo faktisk relativt gode wildcard-starter.

Går efter Tour de France

Jesper Hansen forlader det kasakhstanske Astana-mandskab, som i år har fungeret som en danskerkoloni. Denne forlader både Hansen og Michael Valgren. Jesper Hansens bedste individuelle resultat i den azurblå trikot er en andenplads i Tyrkiet Rundt.

I øjeblikket kører han Arctic Race of Norway i landet, hvor han fortsat har kørt sit største resultat hjem i karrieren. Det skete i 2015, hvor han vandt Tour of Norway foran blandt andre Edvald Boasson Hagen. Ifølge Brian Nygaard kan skiftet til Cofidis betyde flere lignende resultater. Selv ser Jesper Hansen da også frem til udfordringen.

- Det blev Cofidis, fordi jeg tror, det kan blive spændende at køre for et hold, hvor jeg højst sandsynligt kan få lov til at køre mine egne chancer, end hvad jeg har været vant til, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

Her fortæller han også, at han håber på at tilbringe sin sommer på de franske landeveje til verdens største etapeløb, som han gjorde det for første gang denne sommer for Astana. 

- De nævnte det allerede under forhandlingerne, at jeg højst sandsynligt ville kunne køre min egen chance, og der ville også være god chance for, at jeg kunne køre mig på Tour-holdet.

Jesper Hansen har skrevet kontrakt med Cofidis for to sæsoner.