Cykling

Matthews roser Søren Kragh efter etapesejr

Michael Matthews var hurtigst på 7. etape af BinckBank Tour. Philippe Lopez / Scanpix Denmark

Sunwebs Michael Matthews vandt søndag 7. og dermed sidste etape af World Tour-løbet BinckBank Tour.

Sunwebs Michael Matthews vandt søndag 7. og dermed sidste etape af World Tour-løbet BinckBank Tour.

Danske Michael Valgren (Astana) lå ellers godt til, men fik et veltilrettelagt angreb fra distancen ødelagt af en mekanisk defekt 30 kilometer fra mål.

Til sidst på den 215 kilometer lange etape vandt Michael Matthews spurten foran Greg Van Avermaet og Zdenek Stybar på brostenene på Muur van Geraardsbergen, som blev forceret i alt fire gange på den afsluttende rundstrækning.

Sunwebs-afslutterens flotte spurt var dog kun nok til etapesejren. I det samlede klassement sluttede australieren på andenpladsen fem sekunder efter vinderen, Matej Mohoric (Bahrain-Merida).

Sender tak til Søren Kragh

Sunweb-rytteren Søren Kragh Andersen gjorde et ihærdigt stykke arbejde for Michael Matthews, og det fik også dagens etapevinder til at sende en tak til den danske rytter. 

-  Søren (Kragh Andersen red.) ofrede sig virkelig for mig i dag. Han var ellers udset til at køre efter sejren i dag, men han kunne se, at jeg måske havde lidt bedre ben i dag, så han trak udbruddet tilbage til feltet for at give mig de bedste muligheder i sprinten, sagde Matthews kort efter etapen.

Matej Mohorič fra Bahrain-Merida vinder løbet med blot fem sekunder ned til Michael Matthews på andenpladsen.