Cykling

Danmark vinder holdtidskørslen i ungdommens Tour de France

Den danske U23-verdensmester på enkeltstart, Mikkel Bjerg, var en af de store motorer for Danmark på 4. etapes holdløb. NTB SCANPIX / Scanpix Denmark

Det danske U23-landshold vandt mandag holdtidskørslen i Tour de l'Avenir, der også bliver kaldt ungdommens Tour de France.

Danmark satte mandag de øvrige nationer på plads i ungdommens Tour de France - Tour de l'Avenir, da de vandt 4. etapes holdtidskørsel.

Det danske U23-landshold tilbagelagde de 20.2 kilometer på 22 minutter og 11 sekunder, hvilket var 13 sekunder hurtigere end Belgien og 16 sekunder hurtigere end Norge, der sluttede på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Derfor var den danske landstræner, Anders Lund, også en glad mand, da TV 2 SPORT talte med ham efter etapen.

- Det har været en rigtig god dag, med en fin forberedelse og et godt spændingsniveau i rytterne. De har virket enormt tændte og koncentreret. Vores plan lykkes perfekt. 

- Det kørte bare godt, og dem der var et spørgsmåltegn i disciplinen, blandt andet Jonas Vingegaard der virkelig rammer dagen. Mikkel Bjerg er jo en kæmpe motor i den her disciplin, men de andre ramte den også bare i dag, lyder det fra Anders Lund.

Klaris missede førertrøjen

Selvom Danmark som hold kunne juble over en sejr på holdløbet, var alt dog ikke godt.

Magnus Bak Klaris var inden etapen blot ét sekund fra førertrøjen, og ville derfor have overtaget den, hvis han var kommet med holdet til mål.

Men 10 kilometer fra mål fik den 22-årige BHS - Almeborg-Bornholm defekt.

- Magnus bliver desværre ramt af en defekt og kommer derfor ikke med holdet hjem. Dermed kommer han heller ikke i førertrøjen, hvilket han selvfølgelig er lidt skuffet over. Men han er i super form, og arbejde rigtig flot og godt for holdet, så han skal holde hovedet højt fremadrettet, fortæller Anders Lund.

Gregaard med fremme

I kampen om den samlede sejr ligner Jonas Gregaard Wisly, der forventes at skifte til Astana, lige nu det bedste danske kort. 

Den 22-årige Riwal-rytter tog med det danske landsholds præstation på dagens etape god tid på flere af sine konkurrenter, blandt andet det nye 20-årige colombianske stortalent Ivan Ramiro Sosa, der sammen med Colombia tabte 1 minut og 39 sekunder til Danmark på holdløbet. Sosa har fornyligt vundet det professionelle løb Vuelta a Burgos foran Astana-profilen Miguel Angel Lopez.

- Jonas Gregaard er lige, hvor han skal være. Han er vores førstemand i klassementet. Vi må se, hvad Jonas kan drive det til. Jeg vil ikke lægge pres på ham i forhold til resultater, for det gør han rigeligt selv, men nu har han fået et godt udgangspunkt nu.

- Og så har vi altså ikke helt dårligt hold i bjergene med Mikkel Honore, Jonas Vingegaard og så også Magnus Bak Klaris, der har vist rigtig god form, lyder det fra Anders Lund.

Håkon Aalrust fra Norge er ny mand i gult.