Vuelta a España

Fuglsang skal ikke køre Vuelta a España

Jakob Fuglsang skal ikke køre Spanien Rundt. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Jakob Fuglsang er ikke med på Astanas Vuelta a Espana-hold. Den danske rytter skal køre løb i Canada i stedet for.

Astana-chefen Alexandre Vinokourov havde oprindeligt planlagt, at Jakob Fuglsang skulle køre Vuelta a Espana sammen med holdets anden klassementsrytter Miguel Angel Lopez.

Men oven på det skuffende Tour de France for den danske Astana-kaptajn, besluttede holdet at genoverveje programmet for Fuglsang. Danskeren kørte etapeløbet Arctic Race of Norway, som sluttede med en sejr til holdkammeraten Sergey Chernetskiy i går, og herefter har holdet besluttet, at Fuglsang springer over Vuelta a Espana, som begynder på lørdag.

Det fortæller Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Den 33-årige dansker skal i stedet for køre de to store endagsløb i Canada. Først gælder det Grand Prix Cycliste de Quebec d. 7. september og derefter Grand Prix Cycliste de Montreal d. 9. september.

Det helt store mål for Jakob Fuglsang ligger et par uger efter Canada-løbene, når der er VM i Innsbruck i Østrig. Her har Danmark hele otte ryttere til start i det særdeles bjergrige løb, og Jakob Fuglsang forventes at blive Danmarks beskyttede rytter.

Michael Mørkøv og Kasper Asgreen fra Quick-Step er som de eneste danske ryttere blevet udtaget til Vuelta a Espana. For Asgreens vedkommende bliver det første gang, at han skal køre en Grand Tour.

De to danskere ser foreløbigt ud til at blive eneste danske deltagere i Vuelta a Espana.

Landa melder også fra

Et andet prominent navn, som heller vil være at finde på startrampen i Malaga, er spanske Mikel Landa. Det meddeler hans hold, Movistar, i en pressemeddelse. Et styrt i San Sebastian er skyld i, at han ikke når at blive klar.

Med 19 kilometer til mål røg store dele af feltet ned i et stort styrt.

Landa har kørt Vuelta a España fire gange. Senest i 2015, hvor han opnåede sin bedste placering i klassementet, da han blev nummer 25. Undervejs vandt han 11. etape – Landas eneste etapesejr i sit hjemlands største cykelløb.  

Vuelta a Espana køres fra d. 25. august til 16. september. Hele løbet bliver sendt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.