Cykling

Lars Bak forlader Lotto efter syv år

Den danske cykelrytter Lars Bak skifter til det sydafrikanske hold Dimension Data, hvor han bliver holdkammerat med Michael Valgren.

Efter syv år på Lotto-Soudal er det slut for Lars Bak.

Som TV 2 SPORT kunne erfare tidligere på mandagen, så skifter den 38-årige danske hjælperytter efter denne sæson til det sydafrikanske hold Team Dimension Data på en 1-årig kontrakt. Det bekræfter Lars Bak over for TV 2 SPORT.

- Næste år skal jeg køre for Dimension Data, og det er jeg rigtig glad for. Nyt hold og ny motivation. Det bliver spændende.  Jeg er rigtig glad for at prøve noget nyt, siger han.

Her bliver han genforenet med sin sportsdirektør fra HTC-Columbia-tiden, Rolf Aldag – ligesom han jo også bliver holdkammerat med Michael Valgren. Valgren offentliggjorde sit skifte til Dimension Data i begyndelsen af august.

Hvornår faldt skiftet på plads?

- Jeg har vidst det i et stykke tid, men før blækket har lagt sig på papiret. Jeg har vidst det i nogle uger, men det er først i dag, at det bliver officielt.

Har der været andre muligheder?

- Jeg har selvfølgelig snakket med mange af mine gamle venner i branchen, men jeg må sige, at Dimension Data har været mest interessant, lyder det fra Lars Bak, der endnu ikke ved om 2019-sæsonen bliver hans sidste. 

- Jeg bliver 39 år næste år. Jeg vil ikke stå og sige her, at det her bliver min sidste sæson, for det kan man aldrig vide, men det kan blive min sidste sæson. Nu må man se, hvordan det kommer til at gå næste år. Jeg er motiveret som en 18-årig og glæder mig virkelig til at prøve noget nyt, siger han til TV 2 SPORT.

Det kan også blive en genforening med ex-holdkammeraten Mark Cavendish, men det er dog endnu ikke bekræftet, hvor Cavendish kører i 2019.

I sin netop offentliggjorte bog har Lars Bak understreget sit gode forhold til Mark Cavendish. Her skrev Lars Bak blandt andet, at han overvejede at tage med briten til Sky tilbage i 2012, hvor han i stedet endte på Lotto-holdet.

Lars Bak har kørt 19 Grand Tours og blandt andet blevet nummer fem i Paris-Roubaix. 

I 2012 vandt han en etape i Giro d'Italia.