Cykling

Valgren spillede en rolle i Lars Baks skifte

Lars Bak ser frem til at skulle køre sammen med Michael Valgren på Dimension Data, hvor han håber at blive en stor hjælp.

Den danske cykelrytter Lars Bak har de seneste syv år været hjælperytter på det belgiske hold Lotto Soudal. 

Men næste år bliver den røde trikot skiftet ud med Dimension Datas hvide, hvor han efter bedste evne skal forsøge at hjælpe sin landsmand Michael Valgren, der også skifter til det sydafrikanske mandskab

Og faktisk har Valgren selv været medvirkende til at få Lars Baks fremtid på plads. 

- Det bliver fedt at kunne støtte Michael Valgren, og han har også været en god hjælp i at få mig over til Dimension Data, siger Lars Bak til TV 2 SPORT.

På Dimension Data forventes det, at Michael Valgren bliver kaptajn i flere af de store forårsklassikere, efter han i år vandt både Omloop Het Nieuwsblaad og Amstel Gold Race. 

- Michael er enormt stærk og har også et anderledes pres på sig næste år, for nu bliver det forventet, at han skal vinde de her store klassikere og gå på podiet, og jo mere pres du har, jo mere nervøs bliver du også. Min opgave er hele tiden at holde ham i balance og hjælpe ham alt det jeg kan, inden han selv skal køre sejren hjem i finalen, siger Lars Bak. 

Lars Bak har været professionel siden 2002, hvor han startede på det danske hold Team Fakta. Siden er det blevet til 19 Grand Tours - senest i maj, hvor han kørte Giro d'Italia. 

Men efter næste sæson kan det være slut.  

- Jeg bliver 39 år næste år. Jeg vil ikke stå og sige her, at det her bliver min sidste sæson, for det kan man aldrig vide, men det kan blive min sidste sæson. Nu må man se, hvordan det kommer til at gå næste år. Jeg er motiveret som en 18-årig og glæder mig virkelig til at prøve noget nyt, siger han til TV 2 SPORT.

Blandt Lars Baks største resultater er en femteplads i Parix-Roubaix og en etapesejr i Giro d'Italia.