- Jeg er helt sikkert ikke i form, siger Sagan inden Vueltaen

16x9
Peter Sagan fortæller, at han skal bruge Vuelta a Espana på at køre sig i form og træne. Foto: TV 2 SPORT

Peter Sagan plejer at være Bora-Hansgrohes store stjerne, når han stiller til start, men sådan er det ikke nødvendigvis i dette års Vuelta a España.

Peter Sagan har taget sig et velfortjent hvil efter Tour de France, hvor han hentede stor succes i form af tre etapesejre og samtidig kunne trække den grønne pointtrøje over hovedet på podiet i Paris.

Verdensmesteren har faktisk taget den så meget med ro, at han ikke møder op i topform til dette års Vuelta a Espana og vil derfor bruge løbet på at træne lidt.

- Jeg er glad for at være her, og jeg er glad for at skulle køre Vueltaen igen efter to års fravær. Jeg håber, at jeg kan levere nogle resultater og komme i god form. Det er derfor, at jeg er her. Jeg er kommet her for at få god træning, da jeg helt sikkert ikke er i form, siger Peter Sagan til TV 2 SPORT.

- Jeg ved ikke, om der er nok flade etaper for mig, da jeg tager en dag ad gangen. Jeg har ikke rigtig set ruten og har ikke så mange forventninger.

Peter Sagan fortalte ikke, om han ville bruge løbet som opvarmning til VM, der bliver kørt i næste måned i Østrig på en særdeles kuperet rute.

Satser på ung i klassementet

I stedet for at køre Peter Sagan frem til etapesejre vil Bora-Hansgrohe satse på 25-årige Emanuel Buchmann i klassementet. 

Og det er ikke noget, han for alvor har prøvet før.

- Vi har dog et godt hold med til klassementet. Emanuel Buchmann kommer til at køre efter klassementet for første gang, og det er en god mulighed for ham. Vi er der helt sikkert for andre ryttere og ikke for mig, siger Peter Sagan.

Verdensmesteren har i alt kørt Vuelta a Espana tre gange, hvor han har hentet fire etapesejre. Han er udgået af sine seneste to deltagelser, der var i 2014 og 2015.

Hold og ryttere: Vuelta a España 2018