Cykling

Aqua Blue-dansker begyndte at ryste, da han fik nyheden om holdets fremtid

Casper Pedersen skal pludselig finde et nyt hold til næste sæson, da hans nuværende hold med næsten 100 procents sikkerhed lukker.

Casper Pedersen var i gang med at handle i et supermarked i Aarhus, da mobilen gav lyd fra sig.

Han kunne se på displayet, at han havde fået en mail. En vigtig en af slagsen. Mens han stod med indkøbskurven i den hånd, brugte han den anden til at åbne mailen fra sit hold, Aqua Blue Sport.

I den stod der, at holdet ikke har tænkt sig at søge om endnu en sæson på prokontinental-nivau. Efter mislykkede forhandlinger med et andet hold på samme niveau drosler holdet ned.

Mens han stod der i supermarkedet, kunne han konstatere, at han pludselig skulle på jobjagt. Han havde ellers kontrakt med det irske hold endnu et år. Den sikkerhed er nu væk.

- Det var ligesom at få et chok, fordi jeg begyndte at ryste lidt. Jeg stod og tænkte 'wow'. Den skulle jeg lige synke, siger han til TV 2 SPORT.

Få timer senere meddelte Aqua Blue Sport nyheden ud til omverdenen via de sociale medier. Holdet skriver ikke direkte, om de lukker efter sæsonen, eller om de fortsætter på et lavere niveau. Ifølge Casper Pedersen er førstnævnte nærmest 100 procent sikkert.

Jeg håber, der er et hold, som ser mit potentiale

Casper Pedersen

Faktum er i hvert fald, at 16 ryttere er blevet fritstillet. Uden de har fået synderlig meget mere information end folk uden for holdet.

- Det var meget chokerende. Faktisk har vi ikke fået noget at vide, at situationen var sådan her. 

- Det er en trist nyhed på mine egne vegne og for hele holdet, fortæller han.

Agent arbejder på nyt hold

I denne uge rejser Casper Pedersen til England, hvor han skal køre Tour of Britain, der begynder søndag. Da han fik flybilletterne af sit hold, var det med beskeden om, at det var sidste tur for holdet. Noget som Pedersen selv kalder 'specielt'.

Men han har ikke tid til at vente på, at hans sidste løb for holdet er overstået, før han begynder at kigge sig om efter et nyt. Mange ryttere og hold har allerede fremtiden på plads fra næste sæson. Han føler dog ikke selv, at situationen er kritisk.

- Det kunne selvfølgelig have været værre, for det er trods alt august. Så det er godt, de tager beslutningen nu frem for i oktober. For så ville det være dårlig stil over for rytterne. Nu har vi trods alt en chance for at finde et andet sted.

Der gik heller ikke lang tid, fra holdets nyhed tikkede ind i Casper Pedersens indbakke, til hans agent begyndte at forhøre sig omkring.

- Min agent arbejder allerede på fuld gas og snakker med nogle hold. Så jeg håber, der er nogen, der er interesserede, siger Pedersen, som selv mener, han er værdig til at fortsætte som professionel.

- Jeg føler, jeg har bevist et godt nok niveau. Så jeg regner med at fortsætte som professionel. Jeg håber, der er et hold, som ser mit potentiale og ser mine præstationer.

Udover Casper Pedersen er Lasse Norman Hansen og Nicki Sørensen også tilknyttet Aqua Blue Sport.