Cykling

Danskerhold er færdig på topplan

Aqua Blue Sport vil efter denne sæson ikke længere være en del af verdenstoppen i professionel cykling.

Prokontinentalholdet Aqua Blue Sport er færdig på topplan efter denne sæson.

Det irske hold, der har Lasse Norman Hansen og Casper Pedersen som ryttere og Nicki Sørensen som sportsdirektør, oplyser i en pressemeddelelse, at de har haft svært ved at få løbsinvitationer nok, og at de derfor ikke vil søge om en prokontinental-licens til næste sæson. Niveauet lige under World Tour-holdene.

Aqua Blue Sport skriver desuden, at de har forhandlet intensivt med det andet prokontinentalhold Verandas Willems-Crelan omkring et samarbejde for fremtiden.

- Over de sidste uger har vi været enige mange gange, men uheldigvis vægtede sund logik ikke højest. Vi troede over flere omgange på, at aftalen var så langt fremme i processen, at det kun var et spørgsmål om tid, før et samarbejde vil blive opnået, skriver Aqua Blue sport og oplyser, at alle forhandlinger er brudt sammen.

I begyndelsen af august gik der ellers kraftige rygter om, at Aqua Blue Sport havde opkøbt holdet, men det afviste Verandas Willems-Crelan.

- Vi tager kraftigt afstand fra al kommunikation, der er blevet udgivet vedrørende Aque Blue Sports formodede overtagelse af vores hold. Vi kan bekræfte, at Sniper Cycling og Aqua Blue Sport i øjeblikket holder møder med henblik på et muligt samarbejde fra 2019 og fremefter. Af hensyn til alle involverede parter afstår vi fra at kommentere yderligere på sagen, lød reaktionen fra Sniper Cycling i en officiel udmelding fra holdets ledelse.

Aqua Blue Sport har eksisteret i to år. De har en enkelt gang været med i en Grand Tour. Det var i Vuelta a España i 2017, hvor holdet også vandt en etapesejr.

- Vi er ekstremt stolte af vores præstationer over de sidste to sæsoner og skrev historie ved at blive Irlands første professionelle cykelhold, første irske hold til at deltage i en Grand Tour og første irske hold til at vinde en etape i en Grand Tour, skriver holdet.

I år fik de ingen wildcards de tre Grand Tours.