Cykling

Danskerhold stopper øjeblikkeligt med at køre løb

Lasse Norman vandt første etape af Danmark Rundt (arkivbillede). David Stockman / Ritzau Scanpix

Aqua Blue Sport skulle efter planen have kørt Tour of Britain i denne uge, men det holdet har valgt ikke at køre flere cykelløb.

Det irske cykelhold Aqua Blue Sport har kørt deres sidste løb i denne sæson.

Det fortæller en af holdets danske ryttere Casper Pedersen, som ellers skulle have kørt Tour of Britian i denne uge.

- Det er afblæst. Mit hold kører ikke flere løb fra nu af, skriver Pedersen i en sms til TV 2 SPORT.

Prokontinentalholdet meddelte mandag, at de lukkede efter denne sæson, men det var planen, at holdet ville fortsætte sæsonen. Det har så ændret sig inden for det seneste døgn.

Det var det irske cykelmedie Stickybottle, som først skrev nyheden om, at en øjeblikkelig lukning ifølge deres kilder kunne være på vej.

Aqua Blue Sport havde udover Casper Pedersen også Lasse Norman Hansen og Nicki Sørensen på kontrakt.

Sidstnævnte fortalte mandag til TV 2 SPORT, at han ikke glæder sig over at skifte fra Aqua Blue Sport, hvor han har været, siden holdet blev grundlagt i 2017.

- Jeg er ikke glad for at hoppe til hold til hold, hvilket mine 15 år hos Bjarne også beviser. Jeg vil meget gerne fortsætte i sporten, og jeg vil gerne fortsætte som sportsdirektør. Det er mit primære mål. Jeg leder efter et nyt hold, sagde Sørensen.

Aqua Blue Sport nåede at få et wildcard til en enkelt Grand Tour. Det var i holdets første sæson i 2017, hvor de deltog i Vuelta a España og tilmed vandt en etapesejr.

I denne sæson har holdet vundet fire sejre. To af dem stod Lasse Norman Hansen for.