Var for lille til håndbold - nu er han tæt på at føre Vueltaen

Emanuel Buchmann var ikke stærk nok til håndbold, og derfor startede han til cykling. I dag er han med helt fremme i Vueltaen.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Et fremstød på de afsluttende kilometer af Vueltaens 4. etape bragte Emanuel Buchmann tæt på den røde førertrøje.

Men faktisk lå det slet ikke i kortene, at den nu 25-årige tysker skulle leve af at cykle.

- Jeg startede egentlig med at spille fodbold og håndbold, men det var ikke de rigtige sportsgrene for mig. Jeg var lidt for lille og slet ikke stærk nok, fortalte Bora-hansgrohes kaptajn før starten af 5. etape til TV 2 SPORT.

- Jeg besluttede mig for at prøve cykling. Det kunne jeg godt lide, så jeg fortsatte med det.

Og det skulle vise sig at være en god idé. I 2015 blev han tysk mester på landevejen, og to år efter vandt han ungdomstrøjen i Critérium de Dauphiné og fik sit foreløbigt bedste resultat i en Grand Tour, da han blev nummer 15 i Tour de France.

I år har Emanuel Buchmann for alvor vist sig som en stabil klassementrytter. Fem ud af fem etapeløb er endt i en samlet top 10-placering for tyskeren, der nu har det optimale udgangspunkt for at fortsætte stimen i årets Vuelta.

- Jeg tror virkelig, han er i stand til at klare det, sagde landsmand Max Walscheid (Sunweb) før 5. etape, hvor han skal beskytte en af Buchmanns konkurrenter i den samlede stilling i form af Wilco Kelderman. 

Det til trods ser Walscheid et stort lys i Emanuel Buchmann.

- Jeg er meget glad på hans vegne. Det er altid godt at have en tysk fyr med helt fremme, og for os tyskere er han et stort klassementhåb. Forhåbentlig kan han bevare sin placering i toppen.

Samme drøm har Buchmann selv.  

- Vi må se, hvad udfaldet af Vueltaen bliver. Men jeg vil gerne udvikle mig til at være en stærk udfordrer i de store etapeløb.

Greb muligheden

To ryttere stod ud som de stærkeste blandt favoritterne på 4. etapes målbjerg, Sierra de la Alfaguara.

Simon Yates var den første til at slå hul til den stærkt decimerede favoritgruppe, men på målstregen var han nær blevet indhentet af en Emanuel Buchmann. Den unge tysker trillede over stregen som den andenbedste klassementrytter, kun to sekunder efter Yates.

- Det var en rigtig god dag, og jeg har generelt følt mig rigtig godt kørende i de seneste dage. Jeg greb muligheden for at tage nogle sekunder, og nu må se, hvad der sker fremadrettet. Det er langt til Madrid, så intet er afgjort endnu, lød det ydmygt fra 25-årige Buchmann, da TV 2 SPORT mødte ham.

Præstationen katapulterede den unge Bora-hansgrohe-kaptajn op som nummer to i den samlede stilling, hvor han nu kun er to sekunder efter Sky's Michal Kwiatkowski. Men selvom den røde trøje er indenfor rækkevidde, sætter Buchmann ikke næsen op efter at stå øverst på podiet i Madrid.

- Målet er at være i top 10 til slut. Jeg tror, jeg er i stand til at opnå det, var svaret fra den 25-årige tysker, der ikke forsømte muligheden for at rose holdkammeraterne.

- Vi har et virkelig godt hold med til Vueltaen, både til de flade stykker og i bjergene. I Davide (Formolo, red.) og Rafa (Majka, red.) har vi to af de allerbedste bjergryttere i løbet, og vi er stærke.

Du kan se alle løbets klassementer her. I grafikken herunder får du overblikket over alle Vueltaens hold og ryttere inkl. startnumre:

Hold og ryttere: Vuelta a España 2018