Cykling

Brian Holm jagtede Jesper Hansen under Touren

Jesper Hansen har i 2018 kørt sit første Tour de France. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Jesper Hansen og Brian Holm fortæller til TV 2 SPORT, at de to havde samtaler under Tour de France om et muligt skifte til Quick-Step.

Havde det stået til Quick-Steps sportsdirektør Brian Holm og Astana-rytteren Jesper Hansen, så havde de to arbejdet sammen i 2019. Det fortæller begge til TV 2 SPORT.

- Jeg havde håbet på at få Jesper Hansen på holdet i næste sæson.

- Jeg er Jesper Hansen-fan og mener, at han har evner til noget stort. Jeg tænker, at han kunne have været en god hjælper til Bob Jungles, siger Brian Holm.

Jesper Hansen endte i stedet på det franske hold Cofidis, men over for TV 2 SPORT bekræfter Astana-danskeren, at der også var interesse i et skifte det til det belgiske storhold fra hans side.

- Jeg talte med Brian Holm under Touren, hvor han nævnte for mig, at det var en mulighed, og at han synes, det kunne være fedt at få mig på holdet.

- Jeg synes, det kunne have været spændende, og jeg havde ikke talt med Cofidis på det tidspunkt, fortæller Jesper Hansen, der satte sin agent Moreno Nicoletti til at undersøge mulighederne for et skifte til Quick-Step.

- Der var desværre lukket. Jeg tror, at han (Patrick Lefevere, holdets ejer red.) synes, de havde nok danskere, siger Jesper Hansen og tilføjer:

- Jeg er glad for at skifte til Cofidis, men Quick-Step er helt sikkert et godt hold, hvor de ikke har så mange bjergryttere, så jeg kunne nok også godt have fået muligheden for at køre min egen chance der i nogle løb, siger han til TV 2 SPORT.

Cofidis glæder sig over skiftet

Jesper Hansen har skrevet under på en toårig aftale med Cofidis. 

Cofidis general manager, Cédric Vasseur, ser det som en stor forstærkning, at danskeren er kommet til.

- Der er ingen tvivl om, at Jesper Hansen vil styrke os i løb, der er længere end en uges varighed. Vi kan også sigte et trin højere i det samlede klassement.

- Han er en klar forstærkning, og jeg er overbevist om, at han passer godt ind i kulturen på vores hold, sagde Vasseur i forbindelse med offentliggørelsen af skiftet.

Jesper Hansen har kørt for Astana siden 2017-sæsonen. I sin tid hos holdet har han deltaget i Giro d’Italia, Vuelta a España og Tour de France.

Hans bedste resultater er en samlet sejr i Artic Race of Norway og en samlet andenplads i Tour of Turkey i 2017.