Cykling

Danmark Rundt-vinder fanget i fusion: - Han føler sig som et vrag, siger hustruen

Wout Van Aert har ikke lyst til at fortsætte på Rompoot_Crelan. David Stockman / Scanpix Denmark

Cykelcrossverdensmester Wout Van Aert er bestemt ikke tilfreds med sammenlægningen af Veranda's Willems og Roompot.

- Kommunikation er essensen af godt samarbejde. Nu falder alt ned fra himlen, og jeg er altid den første, der bliver spurgt. Men jeg ved ingenting. De forventer, jeg præsterer, men næste år på den her måde? 

Sådan skrev Wout Van Aert tirsdag i et kryptisk tweet, som han fulgte op med hashtagget 'sabbatår'. 

Han føler sig som en et vrag. De har knækket ham mentalt, men Wout er for stolt til at indrømme det

Sarah De Bie, hustru

Torsdag kom det så frem, at den tredobbelte cykelcrossverdensmesters belgiske hold, Veranda's Willems - Crelan, fusionerer med hollandske Roompot. 

I et telefonsinterview med Heet Laatste Nieuws uddyber Van Aert sin holdning til fusioneringen. 

- Et sabbatår er nok lidt for langt ude, men jeg har ikke haft det nemt i Italien de sidste to uger, lyder det fra den 23-årige belgier, inden han bliver afbrudt af sin kone Sarah De Bie, der er på medhør:

- Ikke nemt? Han føler sig som en et vrag. De har knækket ham mentalt, men Wout er for stolt til at indrømme det. 

Mister vigtige hjælpere

I Danmark er Wout Van Aert nok bedst kendt for at vinde årets udgave af PostNord Danmark Rundt, men det er langt fra hans eneste bemærkelsesværdige resultat i hans gennembrudssæson på landevejen.

I det tidlige forår kørte han sig på podiet i den italienske nyklassiker Strade Bianche og kom i top 10 i både Gent Wevelgem og Flandern Rundt. For nylig repræsenterede han Belgien ved EM i Glasgow, og her blev det til en bronzemedalje for cykelkometen.

Van Aert har kontrakt med det, der fra næste sæson hedder Roompot-Crelan, et år endnu. Og det ærgrer han sig over.

- Se på holdets sammensætning. Min vigtigste hjælperytter Wesley Theunis er smuttet. Det samme er Jan Verstraeten. Tim Merlier, som er en toprytter og min gode kammerat fra cykelcross, blev ikke engang tilbudt en forlængelse. 

Netop Merlier var også med i Danmark Rundt, hvor han spurtede sig til to etapesejre - den sidste på femte etape til Frederiksberg. 

Savner kommunikation

Men det er ikke kun fraværet af velkendte ansigter, der nager cykelcrossverdensmesteren. Som førnævnte tweet antyder, har det været småt med kommunikation mellem det belgiske hold og dets ryttere, og det er især blevet synligt i den seneste tid.

Helt grelt var det, da det nyligt lukkede danskerhold Aqua Blue Sport annoncerede en fusion med Veranda's Willems-Crelan, og i samme øjeblik præsenterede Wout Van Aert som holdets nye stjerne. Vel og mærke uden det belgiske stortalent havde fået besked.

Overfor Heet Laatste Nieuws fortæller Van Aert, at han var blevet informeret om fusioneringen med Roompot, men først fem minutter før der kom en officiel udmelding.

- For en klarheds skyld skal det siges, at jeg ikke har noget imod Roompot, som er et meget solidt hold. Men jeg vil selv planlægge min karriere. Jeg havde egentlig tænkt mig at respektere min kontrakt, men nu vil jeg genoverveje. De har truffet en beslutning, der virkelig påvirker mig uden at involvere mig eller spørge om min holdning, lyder det fra den skuffede Danmark Rundt-vinder.

Hvor Wout Van Aert kører i næste sæson er endnu uvist. World Tour-holdet LottoNL-Jumbo har tidligere været på tale som kometens nye arbejdsgiver, men indtil videre er det blevet ved rygtet.