Cykling

Tour-skuffelse har ramt Fuglsang mentalt

Jakob Fuglsang har haft svært ved at komme ovenpå igen efter Tour de France. TV 2 SPORT

Jakob Fuglsang har haft svært ved at hive sig selv op igen efter Tour de France, og han ved stadig ikke helt, hvad der gik galt under løbet.

Med sit Astana-hold i ryggen sigtede kaptajn Fuglsang efter en podieplads i sommerens Tour de France. 

Danskeren fik dog aldrig indfriet forventningerne og sluttede løbet som nummer 12 efter flere afgørende etaper, hvor han ikke formåede at følge med favoritterne i klassementet.

Her lidt over en måned senere sætter Jakob Fuglsang ord på skuffelsen, der også har været en af årsagerne til, at han ikke kører Vuelta a Espana i disse dage.

- I første omgang er det det mentale for mig, men så er det også i forhold til, hvad der var brug for på holdet. Vi har allerede Miguel Ángel López og Pello Bilbao, som helt sikkert satser hårdt på Vueltaen, og vi har 30 ryttere på holdet, så der skal jo også være lidt udskiftning ind i mellem.

- Jeg har været lidt træt mentalt efter Touren. Det har været svært at komme i gang igen.

Hvis jeg ellers rammer formen, så burde det være et VM, der passer mig godt

Jakob Fuglsang

Den 33-årige Astana-rytter fik ellers en optimal optakt til Tour de France med en fjerdeplads i Romandiet Rundt og en andenplads i Schweiz Rundt. 

Alligevel skulle han kæmpe mere for at minimere sit tidstab i stedet for at vinde tid på konkurrenterne i det franske etapeløb.

- Det ville være fedt, hvis der var én ting, vi kunne sige, at det var dér problemet lå. Jeg har fået taget en masse tests, og afventer stadig en del af resultaterne, men indtil videre er der ikke én ting, hvor vi kan sige 'det er det der, der skal fikses.' Det er heller ikke sikkert, vi finder ud af det.

- Nogle gange vil kroppen bare ikke som man gerne vil. Vi må se, når prøverne kommer. Ellers må vi bare lade Touren gå i glemmebogen og se fremad, siger han. 

Klar til at køre VM

Selvom det har været svært for Fuglsang at hive sig selv op efter Touren, kommer det ikke til at spille en rolle når VM i landsvejscykling skydes i gang d. 22. september i Østrig. 

- Tirsdag flyver jeg til Canada. Der skal jeg køre to endagsløb, Quebeck og Montreal. Så har jeg ikke mere inden VM. Så det er hjem og træne og forsøge og få formen hevet op til VM, så jeg er klar.

- Men jo tættere vi kommer på VM, jo mere stiger motivationen også, og jo nemmere er det at se målet. Jeg er klar til at sætte mig op og give den en skalle igen, fortæller Fuglsang.

Årets VM har hele tiden været en en del af sæsonplanerne for danskeren, der mener, at det er en god rute for ham. 

- Det er en hård rute. Jeg har ikke været oppe og se den og har heller ikke kigget grundigt på den endnu. Jeg har selvfølgelig skimtet den. Jeg regner med at få et par dage deroppe, inden VM går i gang, så jeg kan få set nærmere på ruten.

- Det er en rute, hvor man skal klatre. Det bliver et hårdt VM. Hvis jeg ellers rammer formen, så burde det være et VM, der passer mig godt.

VM i 2018 vil blive afholdt i perioden fra den 22.-30. september.