Chris Ankers hold rykker op – jagter rytter hos Riis

16x9
Jonas Aaen bliver også en del af Riwals hold til næste år, når de rykker op. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Det danske kontinentalhold Riwal CeramicSpeed har fundet pengene, der gør det muligt for dem at rykke et niveau op.

Ansøgning til UCI er sendt. Pengene er fundet. Rytterne er på vej.

Riwal CeramicSpeed er klar til at skifte status fra kontinentalhold til prokontinental fra 2019-sæsonen. Det fortæller Chris Anker Sørensen, der udover at være cykelrytter og ekspert på TV 2 SPORT også er medejer af holdet.

- Vi bliver prokontinentalhold næste år. Der er fundet pengene til, at det godt kan løbe rundt, siger han til TV 2 SPORT i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Riwals direktør Steffen Kroman glæder sig også.

- Vi er glade, men vi er ikke i mål endnu. Der venter fortsat masser af arbejde i forhold til at gøre holdet så godt som muligt til næste sæson, fortæller han til TV 2 SPORT.

Ifølge Chris Anker Sørensen er det primært holdets nuværende sponsorer, der har været klar til at lægge flere penge i projektet.

- De gamle sponsorer har kastet lidt flere penge i projektet, og så er der også nogle nye på vej ind. Det ser godt ud, men der kan selvfølgelig altid bruges flere, og der bliver stadigvæk søgt efter flere.

Det er Den Internationale Cykelunion (UCI), der skal godkende projektet endeligt - en godkendelse, der først sker efter den 1. oktober, hvor holdene har den sidste og afgørende deadline.

Ifølge TV 2 SPORTs informationer har Riwal CeramicSpeed allerede lavet over en håndfuld aftaler med nye ryttere - heribland en rytter fra Bjarne Riis cykelhold Team Waoo. 

Starter i det små

Det fynske cykelhold offentliggjorde i slutningen af juli - på Tour de Frances sidste etape til Paris, at de havde sendt en ansøgning til UCI om at blive et prokontinentalmandskab. Derfra har holdet haft fokus på at skaffe de fornødne millioner det kræves at drive sådan et hold.

Ifølge Chris Anker Sørensen rykker holdet ikke op på et stort budget, og derfor er ambitionerne til en begyndelse også beskedne. 

- Vi starter i det små, og vi skal ikke ud i det største løb næste år. Men vi kommer til at køre et lidt bredere program end i år med lidt større løb.

- Drømmen er at komme med i et løb som Amstel Gold Race eller Cyclassics Hamburg. Det bliver selvfølgelig svært i første sæson, men vi vil forsøge at tage nogle små skridt. Hvis Touren starter i Danmark i 2021, vil det selvfølgelig også være spændende, men nu skal vi lige i gang også.

- Vi kommer til at være et af de mindste prokontinentalhold, og vi kommer til at få en del hug, men forhåbentlig får vi også nogle resultater. Det bliver et prøveår og et år, hvor vi også skal lære.

Riis er ikke i mål

Udover Riwal CeramicSpeed har Bjarne Riis' cykelhold, Team Waoo, også planer om at blive prokontinentalhold, men her er de endnu ikke klar en oprykning.

- Status er, at vi er afventende og ser, hvad der kommer til at ske. Vi er et stykke inde i processen. Vi er ikke i mål. 

- Vi håber, at vi kan lave en opgradering til prokontinental, men hvis ikke kører vi sandsynligvis videre som kontinental, lød det fra Bjarne Riis søndag den 2. september, da TV 2 SPORT talte med ham. 

Riis sagde derudover, at de havde overholdt de deadlines som UCI kræver. 

Du kan høre meget mere om Riwals oprykning i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast, hvor vi også går tæt på Vueltaen og den næste generation af cykelstjerner.

Find den via iTunes og SoundCloud ved at søge på 'TV 2 Cykling'.