Vuelta a España

Valverde og Quintana kritiserer holdet med den røde førertrøje

Mitchelton-Scotts manglende føringer på Vueltaens 11. etape vækker harme hos Alejandro Valverde og Nairo Quintana.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY

Den lyseblå armada kom for alvor på arbejde på Vueltaens længste etape.

Fra det 19 mand store udbrud var etableret efter godt 100 kilometers hæsblæsende cykelløb, førte Movistar feltet an det meste af vejen til mål. En rolle holdet med den førende rytter normalt påtager sig, men ikke på 11. etape.  

- Mitchelton arbejder ikke, for det er ikke deres filosofi. De sætter sig kun frem, når de vil gøre skade, men aldrig for at forsvare en føring, lød anklagen fra Alejandro Valverde, der bestemt ikke var fornøjet over Mitchelton-Scott på de 207,8 kilometer.

- Det var svært at se på. Det eneste hold, der arbejdede for at hente udbruddet, var os.

Også Valverdes erklærede kaptajn på Movistar, Nairo Quintana, var utilfreds med Simon Yates' australske mandskab.

- De sad hele tiden i vores hjul. Det er den måde, de arbejder, vrissede colombianeren ifølge Cyclingnews.

Favorit i mislykket udbrudsforsøg

I Mitchelton-Scotts lejr tager man kritikken med ophøjet ro. Efter 11. etape affejede Vueltaens førende rytter, Simon Yates, anklagerne med kommentaren:

- Movistar jagtede, fordi de var nødt til det. De har løbets to bedste ryttere.

Alejandro Valverde og Nairo Quintana er henholdsvis nummer to og tre i klassementet - begge er ganske få sekunder efter netop Yates.

I udbruddet var Thibaut Pinot sluppet med. Franskmanden truede længe Simon Yates' førertrøje såvel som Valverde og Quintanas foreløbige podiepladser, men til sidst løb lykkeridtet ud i sandet. Pinot kørte i mål 12 sekunder før de øvrige favoritter og dét takket være Movistars massive føringsarbejde. 

Ifølge Cyclingnews forklarede Simon Yates sit holds manglende arbejdslyst med etapens første halvdel, som rytterne tilbagelagde med en gennemsnitsfart på svimlende 48 kilometer i timen. Her brugte Mitchelton-Scott ifølge Yates mange kræfter på at kontrollere de mange angrebsforsøg. 

Med til historien hører også, at det australske mandskab slet ikke er interesseret i at forsvare førertrøjen så tidligt i løbet, og at holdet Jack Haig.

Det samme havde Movistar. Winner Anacona blev dog hentet af holdkammeraterne, der satte tempo i feltet. Et føringsarbejde han siden selv deltog i. Colombianeren mener, at det kan blive en fordel, at Thibaut Pinot har brugt mange kræfter i et mislykket udbrudsforsøg- Kræfter, han muligvis kommer til at mangle de kommende dage.

- Det var et imponerende angreb, men det vigtigste er, at både Nairo og Alejandro havde det godt, nu hvor bjergene står for døren.

Torsdag venter en mellemsvær etape, inden det for alvor går løs. 13., 14. og 15. etape har alle mål på toppen af en stigning.