Vuelta a España

Vuelta-medarbejder har sagt op, efter han sendte to ryttere i asfalten

Den medarbejder fra Vuelta-organisationen, der var skyld i to rytteres styrt efter 12. etape, har opsagt sin stilling.

Alexandre Geniez' sejr på 12. etape blev skæmmet af et uheld, der indtraf umiddelbart efter målstregen.

Her var en vildfaren medarbejder fra løbsorganisationen skyld i, at etapevinderen Geniez og Sky-rytteren Dylan Van Baarle styrtede. En hændelse medarbejderen nu selv har taget konsekvensen af.

- Han har efter eget ønske forladt løbsorganisationen. Jeg synes ikke, vi kan bede ham om mere en det eller gå videre med det, siger Vuelta a Españas direktør, Javier Guillén, til TV 2 SPORT.

- Det er noget, vi må beklage. Det er helt sikkert en menneskelig fejl, og der var ingen intentioner med det. Personen, der var involveret i hændelsen, er den første til at beklage, og han var samtidig den, der kom dårligst ud af det.

Efter etapen kunne løbets presseansvarlige oplyse, at medarbejderen pådrog sig en hjernerystelse i sammenstødet, men det er ikke helbreddet, der får ham til at trække sig.

- Han har det godt fysisk, men han er meget ked af det, lyder det videre fra løbsdirektør Guillén.

Et øjebliks uopmærksomhed

Ifølge TV 2 SPORT's cykelekspert Brian Nygaard er medarbejderen ikke eneansvarlig for den uheldige hændelse. Også Vuelta-arrangørerne og deres ruteplanlægning bærer en del af skylden.

- Der var slet ikke plads til at køre cykelløb. Det kunne være gået helt galt, hvis der var kommet 30-40 ryttere til mål. Så var det ikke kun ham i den lidt for store dynejakke, der var blevet ramt - så var alle fotograferne også blevet torpederet, vurderer Nygaard.

Javier Guillén fastholder imidlertid, at en menneskelig fejl fra medarbejderens side var den primære årsag til miseren. 

- Det er en meget beklagelig fejl, og den var ufrivillig. Det var et øjebliks uopmærksomhed. Vi må erkende, at vi bare er mennesker, men vi skal arbejde på, at det ikke sker igen. 

Vueltaens direktør Javier Guillén beklager styret efter 13. etape og oplyser, at den involverede medarbejder har sagt op. Video: TV 2 SPORT

Af de to ryttere var Dylan Van Baarle hårdest ramt. I en pressemeddelelse fra Team Sky fortalte holdlæge Neil Heron efter etapen, at han havde smerter i sit højre lår som følge styrtet. Van Baarle er ikke desto mindre stillet til start på fredagens 13. etape.

- Vi er selvfølgelig glade for, at der ikke er sket noget med rytterne, for det er det, der bekymrer os mest, fastslår løbsdirektør Guillén.

Overfor TV 2 SPORT fortæller vinderen af 12. etape, Alexandre Geniez (AG2R), at han slap fra hændelsen uden nævneværdige skader. Også han er fortsat en del af Vuelta-feltet fredag.