Vuelta a España

Sky-rytter udgår efter sammenstød med Vuelta-medarbejder

Dylan Van Baarle har kørt sin sidste etape i årets Vuelta. Smerterne fra styrtet efter 12. etape tvinger ham ud af løbet.

Styrtet efter målstregen på 12. etape kræver nu sit andet offer.

Fredag opsagde den løbsofficial, der forårsagede styrtet, sin stilling med øjeblikkelig virkning, og nu trækker Dylan Van Baarle sig også fra løbet.

- Jeg håbede, at jeg med behandling ville få det bedre i løbet af natten, men smerten er uændret. Det er svært for mig at gå, så det giver ikke mening at køre endnu en etape i den tilstand, siger den hollandske rytter i en pressemeddelelse fra Team Sky. 

Van Baarle blev toer på etapen. Efter målstregen ramte han medarbejderen fra løbsorganisationen og slog en saltomortale over styret, inden han landede på asfalten.

Da TV 2 SPORT fangede ham umiddelbart efter, var han på ingen måde tilfreds.

- Det var i forvejen en dum afslutning, og så laver de vejen så smal, selvom der også skal være plads til fotografer. Der var kun plads til én rytter på vejen, og da der så gik en person på vejen, kunne vi ikke undgå at styrte. Det er virkelig, virkelig dumt, lød det fra Sky-rytteren, der nu prøver at holde fokus på det positive.

- Det er skuffende at udgå, men jeg forsøger ikke at tænke på det. Jeg fokuserer på at få det bedre. Heldigvis er jeg i gode hænder på holdet, og de kan hjælpe mig. Lige nu tror jeg, det vil hjælpe med en dag af cyklen. 

Muskelkramper i balden

Inden lørdagens 14. etape gav Team Sky's holdlæge følgende karakteristik af Dylan Van Baarles tilstand:

- Dylan føler sig meget stiv i kroppen og ubehageligt til mode efter hans styrt i forbindelse med 12. etape. Vi tror, han pådrog sig en blodansamling i en muskel. Han har et grimt blåt mærke, efter han landede uheldigt med lysken ovenpå styret. 

Ifølge holdlægen Neil Heron blev skaden forværret i løbet af fredag.

- Det var ubehageligt for ham på 13. etape, hvor han kompenserede ved at bruge sin baldemuskel. Derfor lider han nu af en masse muskelkramper i det område.

Uden Dylan Van Baarle er Sky's Vuelta-trup reduceret til syv mand. Den 26-årige hollænder er den ottende rytter, der udgår af løbet, og derfor stiller kun 168 til start på 14. etape.