Vuelta a España

Franskmand vinder stor favoritkamp

Thibaut Pinot (FDJ) vinder 15. etape af Vuelta a España foran Miguel Angel Lopez. Simon Yates er fortsat i rødt.

Vueltaens 15. etape blev en sand favoritkamp.

Simon Yates (MItchelton-Scott), Nairo Quintana (Movistar), Miguel Angel Lopez (Astana) og Enric Mas (Quick-Step) blev ved med at angribe hinanden på vej op af den legendariske Vuelta a España-stigning Lagos de Covadonga. Men den store forskel kunne de ikke lave.

Helt i front udnyttede franske Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) de øvrige favoritters kamp mod hinanden og vandt etapen.

Top 3 på 15. etape

  1. Thibaut Pinot
  2. Miguel Angel Lopez +28'
  3. Simon Yates +30'

Top 3 klassement

  1. Simon Yates
  2. Alejandro Valverde +26'
  3. Nairo Quintana +33'

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

Thibaut Pinots (FDJ) karriere har hakket noget i de senere år efter Tour de France-gennembruddet i 2014. 

Men søndag bragte den franske bjergrytter sig for en stund tilbage i rampelyset med en flot sejr på 15. etape af Vuelta a España.

Pinot kørte solo fra favoritfeltet på den berømte Covadonga-stigning op til målstregen, hvor han havde et forspring på 22 sekunder til nummer to, Miguel Ángel López (Astana).

Lopez havde yderligere to sekunder ned til Simon Yates, men det ændrer ikke på, at Yates kan tage den røde førertrøje med ind til løbets anden og sidste hviledag mandag.

Den første del af etapen blev præget af et 12 mand stort udbrud med solide navne som Bauke Mollema (Trek), George Bennett (LottoNL-Jumbo) og Pierre Rolland (Education First) blandt deltagerne.

Da udbruddet nåede det afsluttende bjerg godt 13 kilometer fra mål, var forspringet på omkring to et halvt minut til feltet med Yates og hans rivaler.

Her slog Bahrain Merida-rytteren Ivan Garcia Cortina sig løs og forsøgte et soloangreb, mens hans tidligere udbrudsmakkere faldt tilbage til feltet.

Den unge spanier kæmpede flot, men det stod hurtigt klart, at han havde begivet sig ud på en umulig mission, og otte kilometer fra toppen blev han opslugt af favoritgruppen.

Miguel Ángel López slog straks kontra, og hans forcering var årsag til, at rytterne raslede af i gruppen bag ham.

Colombianeren slap dog ikke afgørende fri, og da han var halet ind igen, forsøgte rivalerne på skift at slå hul.

Det lykkedes for Thibaut Pinot (FDJ), som fik omkring 20 sekunders forspring, mens Simon Yates, Nairo Quintana og Miguel Ángel López rev og flåede i hinanden bagved.

Lopez fik et lille hul og kunne tage et par sekunder, mens hans landsmand Quintana til gengæld havde problemer og mistede nogle sekunder til de øvrige favoritter.

Efter mandagens hviledag venter en 32 kilometer lang enkeltstart tirsdag.