Vuelta a España

Profil fortsætter efter 'grimt' styrt - holdlæge frygtede hovedskade

Louis Meintjes havde svært ved at holde balancen efter en tur i grøften på 14. etape, men alligevel stiller han til start søndag.

Det så mildest talt bekymrende ud, da Luis Meintjes kravlede op af grøften på 14. etape.

Dimension Datas klassementhåb i Vueltaen vaklede og så groggy ud, men satte sig alligevel op på cyklen og gennemførte etapen. Det samme har han tænkt sig at gøre på 15. etape søndag. Det bekræfter den sydafrikanske rytter overfor TV 2 SPORT.

- Jeg har det okay. Min hofte er en lille smule øm, men resten af kroppen har det helt fint. Jeg har gennemgået en masse tests for at finde ud af, om jeg har pådraget mig en hjernerystelse, men det hele ser fint ud, siger Meintjes, der ikke har glemt gårsdagens uheld.

- Jeg kan huske alt fra styrtet. Det var uheldigt, men det er en del af at køre cykelløb. Desværre var der ingen til at hjælpe mig lige, hvor jeg styrtede. Jeg rullede bare få hundrede meter ned ad vejen, hvor holdbilen ventede på mig. De tjekkede mig, og jeg talte også med løbslægen, inden jeg sluttede etapen af.

Louis Meintjes rullede i mål på 14. etape sammen med holdkammerat Ben King over 16 minutter efter etapevinderen Simon Yates. Efterfølgende sendte Team Dimension Data en pressemeddelelse ud, hvor holdlæge Jarrad van Zuydam forklarede sydafrikanerens situation.

- Louis havde et grimt styrt på en nedkørsel, da han forsøgte at kæmpe sig tilbage til frontgruppen. Han styrtede i et sving og rullede ned i grøften, hvor han pådrog sig store rifter på venstre albue, der skulles syes med sting. Derudover har han en række mindre sår og rifter, som ikke behøver andet end at blive renset. 

- Vi var bekymrede, da vi så tv-billeder af styrtet på grund af måden, hvorpå Louis vaklede. Vi frygtede, at der var tale om en hjernerystelse. Louis er blevet tjekket grundigt, og der er er ingen tegn på, at det er tilfældet, lød det fra Jarrad van Zuydam.

Tidstabet på 16 minutter betyder, at Louis Meintjes røg ned som nummer 32 i den samlede stilling. Du kan få overblikket over Vueltaens klassementer via linket her.