Vuelta a España

Løbsdirektør svarer igen på Richie Portes skarpe kritik

Richie Portes kritik af tv-motorcyklerne i Vuelta a España preller af på løbsdirektør Javier Guillén.

- Tv-motorcyklerne er en skændsel. De kører alt for tæt på feltet, men hvad kan vi gøre? Vi klager til løbsledelsen, men de gør ikke noget, lød kritikken fra Richie Porte lørdag.

TV 2 SPORT har forholdt Vuelta a Españas direktør anklagerne. Og Javier Guillén bekræfter, at han ikke har tænkt sig at gribe ind.

- Det kan ikke lade sig gøre uden kameraer på motorcykler. Det tror jeg, alle kan forstå. Jeg vil ikke forsøge at afvikle løbet uden tv-motorcykler. Det vil Richie Porte nok heller ikke byde hverken sine sponsorer eller fans.

Guillén fastslår imidlertid, at Portes kritik er blevet diskuteret internt mellem løbsledelsen og de øvrige parter.

- Som altid i den slags situationer havde vi lørdag et møde med kommissærerne, motorcykelførerne og repræsentanter for spansk tv, og der er altid uenighed. Nogle siger ja, andre siger nej, forklarer løbsdirektøren, inden han med henvisning til BMC-rytterens kritik fastslår:

- Vi forsøger at lytte til alle, men jeg vil også godt sige, at bare fordi man beklager sig, har man ikke altid ret. 

BMC har klaget over Vueltaens tv-motorcykler ifølge Richie Porte. Video: TV 2 SPORT

Richie Porte står ikke alene med kritikken. Holdkammeraterne Rohan Dennis og Nicholas Roche har kritiseret Vueltaens tv-motorcykler i sarkastiske vendinger i tweets, der er blevet delt og liket af ryttere fra konkurrerende hold.