Disse talenter skal køre VM-medaljer hjem til Danmark

Tirsdag udtages det danske U23-landshold til VM i Innsbruck. Der er god grund til at forvente, at danskerne kan blande sig, når løbet skal afgøres.

Som så mange gange før ser de danske U23-ryttere ud til at kunne køre med, hvor det er rigtig sjovt ved VM i landevejscykling.

Cirka en måned efter sejren ved holdtidskørslen i ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir, skal flere af rytterne køre om VM-striberne i Innsbruck.

Jonas Vingegaard, Jonas Gregaard, Mikkel Honoré, Mikkel Bjerg og Magnus Bak Klaris er udtaget til U23-linjeløbet ved VM. De var alle sammen med i Tour de l’Avenir, hvor Magnus Bak Klaris ville have kørt sig i førertrøjen under holdtidskørslen, hvis han ikke havde fået en defekt undervejs.

- Det er et stærkt. Der kommer nye navne hele tiden, og det er fantastisk, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Der er konkrete forhåbninger om medaljer. Det er de stærkeste, der sidder oppe foran, og Danmark har alle muligheder, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

Både Jonas Vingegaard og Jonas Gregaard kommer til at køre som kaptajn. Det giver flere taktiske muligheder, men uanset hvad, så gælder det om at køre stærkt. Det fortælle Gregaard. 

- Det er op til landstræneren at bestemme, hvad der sker på dagen. Men vi skal ud og give den gas og gribe chancen, siger Jonas Gregaard til TV 2 SPORT.

De fire ryttere skal forsøge at leve op til Michael Carbels VM-bronzemedalje fra 2017 i Bergen.

Linjeløbet for U23-ryttere køres fredag den 28. september.

Bjerg skal forsvare VM-guld

I enkeltstartsdisciplinen stiller Danmark ikke overraskende med Mikkel Bjerg, der er forsvarende verdensmester. Som blot 18-årig var han hurtigste mand i Bergen.

Bjerg stiller op sammen med Mathias Norsgaard Jørgensen og Johan Priece-Pejtersen.

Enkeltstarten for U23-ryttere køres mandag den 24. september.

Langvad udtaget til landevejen

Herrernes seniortrup er endnu ikke udtaget. Det er kvindernes til gengæld, og her havde landstræner Catherine Marsal forberedt en lille overraskelse. Hun har nemlig udtaget mountainbikerytteren Annika Langvad til landevejsløbet, hvor Langvad faktisk kan få en stor rolle.

Læs meget mere om kvindernes VM-trup i denne artikel.

I den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast kan du også blive meget klogere på det kommende VM. Hør podcasten herunder eller find den i din sædvanlige podcast-app.