Vuelta a España

- Han har været outstanding, siger Rolf Sørensen om dansk debutant

TV 2 SPORTs eksperter Rolf Sørensen og Brian Nygaard har givet udvalgte ryttere karakterer efter de første to uger af Vuelta a España.

Vuelta a España nærmer sig med hastige skridt sin afslutning, når løbet går ind i den sidste og afgørende uge. 

Men inden de kommer så langt, så holder rytterne lige en hviledag efter tre hårde dage i de spanske bjerge. Det har TV 2 SPORTs to cykeleksperter Rolf Sørensen og Brian Nygaard udnyttet til at give udvalgte ryttere karakterer for deres præstationer indtil videre. 

Og her kan den danske Grand Tour-debutant Kasper Asgreen glæde sig over at få både flotte karakterer og ord med på vejen. 

- Han har været outstanding. I så svært et løb har han været en kæmpe motor på det lange stræk, og så har han vist sig i situationer, hvor der har været sidevind, at han også kan køre finaler. Jeg synes, han har gjort det fortræffeligt, siger Rolf Sørensen, der har givet danskeren karakteren 8 på en skala fra 1-10. 

Brian Nygaard glæder sig også over den unge danskers præstation og kvitterer ligeledes med karakteren 8. 

Den danske Quick-Step Floors-rytter har i de første to uger primært opfyldt rollen som hjælperytter for det belgiske storhold, hvor han sammen sine holdkammerater - heriblandt danske Michael Mørkøv - har kunnet glæde sig over to etapesejre til Elia Viviani. 

Herunder kan du se, hvilke karakterer Rolf Sørensen og Brian Nygaard har givet til Simon Yates, Peter Sagan, Michael Mørkøv, Miguel Angel Lopez, Vincenzo Nibali. 

Simon Yates (Michelton-Scott)

- Han har førertrøjen, så der er ikke andet at sige end, at han har gjort det fantastisk. Han har kørt klogt. I Giro d'Italia kørte han klogt, indtil han fik et stort nederlag. Men her har han kørt klogt, og han har været ovenpå, siger Brian Nygaard.

Rolf Sørensen - 9

Brian Nygaard - 9

Peter Sagan (BORA-hansgrohe)

- Han startede rigtig dårligt ud, og han skulle lige genfinde sig selv - og det gjorde han. Han var meget tæt på at vinde en etape, og så har han blandet sig i andre massespurter, fordi han er så dygtig. Han har haft det meget svært, siger Rolf Sørensen.

Rolf Sørensen - 5

Brian Nygaard - 4

Michael Mørkøv (Quick-Step Floors)

- Han har lavet en fejl, og det kostede måske en etapesejr, ellers har det været helt perfekt. Det hører også med, at selvom man har evnerne, så er det ikke altid, man kan gøre sit arbejde perfekt, siger Brian Nygaard. 

Rolf Sørensen - 9

Brian Nygaard - 8

Miguel Angel Lopez (Astana)

- Jeg synes, at han trådte i karakter i dag. Han er nu nummer fire - 43 sekunder efter Yates. Jeg vil sige, han stadig er inde i billedet, fordi der kommer nogle frygtelige etaper i resten af løbet, siger Rolf Sørensen.

Rolf Sørensen - 8

Brian Nygaard - 9

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)

- Vi havde ikke regnet med at se så meget til ham, fordi han udgik af Tour de France med en brækket ryghvirvel. Man kan ikke forvente så meget, men jeg var enormt imponeret over, hvad han viste i går (lørdag, red.), siger Brian Nygaard. 

Rolf Sørensen - 6

Brian Nygaard - 4