Vuelta a España

Indurain og Cancellara hylder danske talenter: - Der mangler bare et hold

Ifølge de forhenværende topryttere Miguel Indurain og Fabian Cancellara holder de danske ryttere højt niveau.

Se Vueltaen på TV 2 PLAY

Med danske sejre i Omloop Het Nieuwsblad, Amstel Gold Race, Romandiet Rundt, Schweiz Rundt og Tour de France er Danmark kommet tættere på cykelverdenens topnationer.

Rolf Sørensen var den seneste virkelig store danske klassikerrytter, og måske bliver Mads Pedersen afløseren

Fabian Cancellara

Resultaterne betyder, at det danske landshold kan stille med fuldt hold ved det nært forestående VM. I udlandet går den danske succes ikke ubemærket hen.

- I min tid var der gode danske ryttere, der opnåede store sejre. Der har altid været stor opbakning og rigtig gode ryttere. Ryttere, der kæmper hårdt, siger den femdobbelte Tour de France-vinder Miguel Indurain til TV 2 SPORT i forbindelse med et gæstevisit i Vuelta a España.

- Lige nu mangler der bare et dansk hold. Ligesom i Spanien er der meget få hold, men niveauet i Danmark har altid været meget højt.

Et dansk cykelhold på topniveau har imidlertid ikke så lange udsigter som tidligere. For nylig bekendtgjorde medejer Chris Anker Sørensen, at Riwal CeramicSpeed rykker op på cykelsportens næstøverste hylde fra 2019. 

Også Bjarne Riis har flere gange ytret ønske om sikre oprykning med det cykelhold, der for tiden går under navnet Team Waoo.

Hatten af for Mads P.

En Riis' tidligere ryttere har ligesom Indurain bemærket den danske opblomstring på den store cykelscene.

- Danmark har cykelånden i sig, og det ser vi nu. Mads Pedersen har mulighed for at vinde klassikere. Jakob Fuglsang er god i Grand Tours. Valgren vandt Omloop Het Nieuwsblad, og på den anden side er han der også i Amstel Gold Race. Kragh er stadig ung, og det samme er Cort Nielsen. Der er mere i vente, spår den forhenværende tempokonge Fabian Cancellara.

Selvom Cancellara ser en lys fremtid for flere danske ryttere, har særligt én imponeret ham i årets løb.

- Hatten af for Mads Pedersen og det, han præsterede i Flandern Rundt. Han har chancen for at vinde klassikere i fremtiden. Der er allerede forventninger til ham, og sådan er det, når du bliver nummer to så tidligt i karrieren.

Fabian Cancellara spår dansk cykling en lys fremtid. Video: Martin Sodemann

- Han er ung, så nu skal han lære, hvordan man håndterer presset. Men med den enkeltstartsmentalitet han har, tror jeg, han kommer til at lave store ting, lyder det fra schweizeren, der drager paralleller med den mest vindende danske rytter i historien.

- Rolf Sørensen var den seneste virkelig store danske klassikerrytter, og måske bliver Mads Pedersen afløseren.

Ved årets Vuelta a España deltager to danskere i form af Michael Mørkøv og Kasper Asgreen, der begge kører for belgiske Quick-Step.