Cykling

Spansk stjerne afviser interesse fra Astana

Mikel Landa ønsker at blive hos Movistar i næste sæson, selvom Alexander Vinokourov er interesseret i at få ham til Astana.

Astanas holdejer Alexander Vinokourov skal ikke gøre sig store forhåbninger om at få den spanske stjernerytter Mikel Landa under sine vinger næste sæson. 

I slutningen af august erklærede Vinokourov ellers sin kærlighed til Movistar-rytteren, hvor han ikke lagde skjul på, at han håbede på, at Landa ville komme tilbage til det hold, som han kørte for fra 2014-2015. 

Men det kommer ikke til at ske foreløbig, fortæller spanieren. 

- Jeg var der i to år, og jeg havde et godt forhold til alle på holdet. Og ja, han (Vinokourov, red.) var interesseret, men min fremtid er hos Movistar. Jeg har det godt her, og jeg vil respektere min kontrakt, siger spanieren ifølge Cyclingnews

Den 28-årige spanier skiftede forud for denne sæson Team Sky ud med Movistar, hvor han i juli kørte Tour de France sammen med holdets to andre stjerner, Alejandro Valverde og Nairo Quintana.

De to kører i øjeblikket Vuelta a España, og det skulle Landa også have gjort, hvis ikke han havde pådraget sig et brud på ryghvirvlen i et styrt i éndagsløbet Clasica San Sebastian i slutningen af august. 

Med 19 kilometer til mål røg store dele af feltet ned i et stort styrt.

- Jeg har det godt. Jeg er næsten klar igen. Jeg har lidt smerter, men jeg træner næsten normalt igen, siger Mikel Landa, der endnu ikke ved, om han er i stand til at køre VM i Innsbruck i slutningen af måneden. 

Mikel Landa har i løbet af sin karriere vundet etapesejre i både Vuelta a España og Giro d'Italia, og i 2015 formåede han at køre sig på podiet i den italienske Grand Tour.