Cykling

Fra tvangslukning til World Touren - dansk stortalent har fremtiden på plads

Cykelrytteren Casper Pedersen kan igen ånde lettet op efter den pludselige lukning af Aqua Blue Sport. Fremtiden er nemlig sikret på Team Sunweb.

Casper Pedersens kalender har været godt booket op de sidste 14 dage.

Ikke med cykelløb, for dem holdt hans tidligere hold øjeblikkeligt op med at køre, da det stod klart, at Aqua Blue Sport ikke ville fortsætte i 2019. Men derimod med opringninger og møder. Jagten på et nyt hold har været intens for den 22-årige cykelrytter.

Men Casper Pedersen kan endelig lægge telefonen fra sig. Den unge dansker har underskrevet en treårig kontrakt med World Tour-holdet Team Sunweb.

- Jeg er helt vildt glad. Det er virkelig fedt. Jeg tror faktisk stadig ikke helt, det er sunket ind, men det kommer nok langsomt. Det er jo bare så rart, når det lykkes, lyder det fra Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Og for Casper Pedersen er lige netop Team Sunweb tæt på drømmeholdet, hvor han håber på, at han kan få lov til at udvikle sig endnu mere efter kun at have nået et enkelt år på et udenlandsk hold.

- Deres tilgang til sporten og unge talenter og deres værdier tiltaler mig ret meget.

- Den måde, de arbejder med de unge ryttere, hvor de tager det i den enkeltes tempo, mens de langsomt skruer på alle de parametre, som de kender til. De har oparbejdet en stor viden omkring, hvordan man udvikler unge talenter og gør dem til rigtig gode og etablerede ryttere, og det er jo selvfølgelig det, jeg drømmer om, og jeg tror virkelig på deres arbejdsmetoder, siger han.

Og selvom Casper Pedersen nu har fremskyndet sine karriereplaner, er han ikke nervøs for at tage skridtet op på øverste niveau allerede.

- Det, jeg har kunnet tage med fra i år, er, at jeg ikke er sådan helt ved siden af niveaumæssigt, og det er gået den rigtige vej i år, siger Pedersen og fortsætter:

- Og så er jeg helt med på, at jeg nu starter helt nederst i hierarkiet, da det jo bare er et rigtig godt hold med nogle rigtig store navne. Jeg skal bare ind og kæmpe røven ud af bukserne og bare lære af dem det første stykke tid.

Danskere afgørende

På Team Sunweb bliver Casper Pedersen holdkammerat med stjerner som Tom Dumoulin og Michael Matthews. Men holdet tæller også et andet dansk stortalent i form af Søren Kragh Andersen samt den danske sportsdirektør Morten Bennekou. Og det har også spillet ind i overvejelserne om et nyt hold.

- Det var helt klart noget, som jeg lagde vægt på. At det ville hjælpe til, at man hurtigere kunne trives på et hold.

- Jeg tror, det bliver fedt at arbejde sammen med Søren. Han er et kæmpe talent, og jeg håber da på at kunne blive inspireret af hans udviklingskurve, det kunne være rigtig fedt, lyder det fra Casper Pedersen.

Også Morten Bennekou glæder sig til danskerens tilgang på holdet, da Sunweb i et par år har haft et godt øje til den unge dansker.

- Han er en skide spændende rytter, og jeg glæder mig til at arbejde med ham, lyder det fra Bennekou, der stadig ikke helt tydeligt kan sige, hvad Casper Pedersens rolle på holdet ender med at blive.

- Vi går ind til samarbejdet ret åbensindet, da jeg ikke synes, man skal lægge låg på i så ung en alder. Men hvis jeg skal komme med et gæt på en retning, vil han få en hjælpende rolle i både vores klassikertrup og som en del af vores leadout allerede fra den kommende sæson.

Team Sunweb og Casper Pedersen har i hvert fald de næste tre år til at finde ud af det, fordi holdet ifølge Morten Bennekou har fuld tiltro til den unge danskers potentiale.