Quintana trækker sig som kaptajn: - Han kører ned ad bakke uden bremser

16x9
Alejandro Valverde og Nairo Quintana har fungeret som en frygtet duo i Vueltaen indtil videre. Foto: Manuel Bruque / Ritzau Scanpix

Nairo Quintana og Alejandro Valverde har delt kaptajnrollen i dette års Vuelta a España, men det stopper efter 17. etape.

Du kan se Vuelta a Espana på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

I en tyk tåge og omgivet af hujende spanske tilskuere kæmpede Nairo Quintana for at følge med sine konkurrenter på 17. etape i Vuelta a España.

Colombianeren havde dog ikke kræfter til at følge med ryttere som Simon Yates, Miguel Angel Lopez og Enric Mas. Derudover måtte han se sin holdkammerat og medkaptajn, Alejandro Valverde, sidde med helt fremme.

Colombianeren fortsætter ned ad bakke uden bremser. Movistar er nødt til at skifte fokus

Santiago Blanco, skribent for AS

De to har indtil 17. etape delt kaptajnrollen mellem sig, men efter etapeafslutningen på Balcón de Bizkaia-stigningen, hvor Quintana tabte omkring et minut til sine konkurrenter, deles de ikke længere om rollen.

- Som vi har sagt fra start, handler det om at vinde løbet med holdet. Det kunne være Alejandro, og det kunne være mig. Vi har set, at han var stærkere, og vi skal støtte ham nu og fortsætte med at kæmpe uanset, hvad end strategien måtte være, siger Nairo Quintana til Cyclingnews.

- Det gode var, at Alejandro sad med oppe foran. Alt er stadig godt på holdet, så vi fortsætter med at arbejde, og vi ser, hvad der sker på de kommende etaper. Vi har altid sagt på holdet, at det er benene, der tager beslutningerne. Sådan har det altid været, og sådan vil det fortsætte med at være. Det skal man stå bag, da det vigtigste er, at holdet vinder.

Santiago Blanco, tidligere toprytter og etapevinder i Vueltaen, skriver for spanske AS, og han erkender også, at Quintana ikke har de store chancer tilbage.

- Colombianeren fortsætter ned ad bakke uden bremser. Movistar er nødt til at skifte fokus nu og gøre det klart, at Valverde er lederen, skriver Blanco.

Her ses den stejle afslutning på 17. etape.

- 2018 har været hans karrieres værste år, og kun en etapesejr i Touren redder ham fra en endnu mere faretruende vej. Efter Touren skulle han rense sit image i Vueltaen, men de ildevarslende tegn er kun genbekræftet. Som 28-årig er det svært at tro, at Quintana kommer til at vinde Touren; en drøm, der ikke virkede som utopi, da han kom på podiet de tre første år, han kørte den. 2019 skal være et vendepunkt. Ellers kommer vi til at se hans endelig fald.

Quintana havde ingen kræfter tilbage

Nairo Quintana er nu på en samlet sjetteplads i klassementet, hvor han er 2'11 minutter efter Simon Yates, der fører løbet.

Det sker efter en etape, hvor der simpelthen bare ikke var mere tilbage i tanken.

- Jeg havde ikke nogen kræfter tilbage. Jeg kommer ikke til at lyve og sige, at jeg er syg eller noget. Jeg har det okay, men jeg havde ingen kræfter tilbage, siger Nairo Quintana.

- Vi kørte hurtigt i starten, og jeg havde problemer med at holde hjulet. Jeg prøvede og prøvede, indtil jeg ikke kunne mere.

Alejandro Valverde er nummer to i klassementet, hvor han bare er 25 sekunder efter Yates. Der resterer fire etaper i løbet, hvoraf de to er bjergetaper.