Cykling

Team Sky opsnapper rytter fra kollapset danskerhold

Irske Eddie Dunbar skifter til Team Sky fra det sammenbrudte Aqua Blue Sport-hold. Han kommer i vælten allerede i weekenden.

Britiske Team Sky polstrer truppen med endnu en rytter.

I en pressemeddelelse oplyser holdet, at ireren Eddie Dunbar skifter til holdet med øjeblikkelig virkning.

Dunbar kommer fra danskerholdet Aqua Blue Sport der i slutningen af sidste måned pludseligt lukkede ned.

Den 22-årige rytter er skiftet til Team Sky på en kontrakt, der løber til slutningen af næste år.

- Jeg er yderst taknemmelig over at have fået muligheden efter den situation, jeg var havnet i, siger Dunbar med henvisning til den meget spidsfindige situation, ryttere og stab på Aqua Blue Sport pludselig befandt sig i.

- Det hele er faldet på plads for mig, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger han.

Allerede på lørdag får den nye Sky-rytter chancen for at sige tak for tilliden. Her skal han nemlig repræsentere holdet ved det italienske endagsløb, Coppa Agostoni.

- Nogle gange er en holdlukning en del af sporten. Jeg var bare nødt til at være professionel omkring det. Heldigvis kom Sky og tilbød en løbsblok med italienske løb, hvilket er god forberedelse for mig frem mod VM i Innsbruck, siger Eddie Dunbar.

Danskerne Casper Pedersen og Lasse Norman Hansen mistede sammen med sportsdirektør Nicki Sørensen ligeledes sit job, da det irske procontinental-hold meget pludseligt meddelte, at holdet nedlagde alle aktiviteter.

Mens Casper Pedersen i går kunne offentliggøre en treårig kontrakt med Sunweb-holdet, mangler OL-vinderen Lasse Norman Hansen fortsat at få sin cykelfremtid på plads. Det samme gælder sportsdirektør og tidligere rytter Nicki Sørensen samt en stor del af holdets andre ryttere.