Cykling

Italiensk matematiker slår timerekorden med bare 27 meter

Vittoria Bussi tilbagelagde 48,007 kilometer på en time på velodromen i Aguascalientes i Mexico og slog dermed den eksisterende rekord med 27 meter.

31-årige Vittoria Bussi fra Italien har efterhånden fået opbygget sig et ganske imponerende cv.

Foruden en doktorgrad i matematik fra Oxford University kan hun nu også bryste sig af at være indehaver af kvindernes timerekord i cykling.

Natten til fredag slog hun i sit tredje forsøg timerekorden, da hun tilbagelagde 48,007 kilometer på 60 minutter på velodromen i Aguascalientes, hvor også danske Martin Toft Madsen har forsøgt sig i kampen mod uret.

Det oplyser den internationale cykelunion, UCI, i en pressemeddelelse.

27 meter bedre end amerikaner

Bussi slog dog ikke rekorden med ret meget. Faktisk blot 27 meter.

Den tidligere rekord havde amerikaneren Evelyn Stevens sat i februar 2016 med en tilbagelagt distance på 47,980 kilometer.

- Da folk fortalte mig om timerekorden var det lidt ligesom at forelske sig i nogen. Man rationaliserer ikke og siger i stedet til sig selv: ”Jeg vil gøre det,” sagde Bussi inden sit rekordforsøg ifølge Cycling Weekly.

Det er blot to dage siden, Bussi måtte opgive et rekordforsøg efter 44 minutter på grund af smerter i højre side, oplyser Cyclingnews.

Forsøget natten til fredag gik dog planmæssigt, og Bussi var ifølge Cycling Weekly fire sekunder foran sin tempoplan.

Hos mændene er timerekorden 54,526 kilometer på 60 minutter – sat af Bradley Wiggins i 2015. Danske Martin Toft Madsen kørte i juli måned en distancen 53,619 kilometer på samme velodrom, som Bussi altså nu har sat kvindernes rekord på.

Herunder kan du se, hvordan Martin Toft Madsens rekordforsøg udspillede sig:

Martin Toft Madsen formåede ikke at slå timerekorden, der stadig indehaves af Bradley Wiggins. Video: TV 2 SPORT