Vuelta a España

Pinot og Yates blev store sejrherrer på Vuelta-bjerg

Franske Thibaut Pinot vandt 19. etape af Vuelta a España, mens briten Simon Yates kom nærmere samlet sejr.

Se Vueltaen på TV 2 PLAY

Top tre på etapen:

  1. Thibaut Pinot
  2. Simon Yates +0:05
  3. Steven Kruijswijk +0:13

Top tre i klassementet: 

  1. Simon Yates 
  2. Alejandro Valverde +1:38
  3. Steven Kruijswijk +1:58

Franske Thibaut Pinot (FDJ) nappede fredag sin anden etapesejr i årets udgave af Vuelta a España, da han på 19. etape kørte først over stregen på bjerget i Andorra.

Efter 154 kilometer fra Lleida til Naturlandia i Andorra besejrede han med fire sekunder briten Simon Yates (Mitchelton), som dog også kunne betegne etapen som en sejr. Efter en magtdemonstration kørte han sig nærmere den samlede sejr, da han med sine forceringer øgede sit forspring til den nærmeste konkurrent, spanske Alejandro Valverde (Movistar), der havde en skidt dag. Yates fører med 1 minut og 38 sekunder til Valverde på andenpladsen.

Efter en forholdsvis flad start på etapen, kulminerede den med en lang afsluttende stigning. Opstigningen begyndte med knap 20 kilometer tilbage, og så smuldrede forspringet for udbruddet med Benjamin Thomas (FDJ) og Jonathan Castroviejo (Sky) i løbet af kort tid.

Movistar satte således højt tempo i fronten af feltet for at sætte Nairo Quintana i scene. Quintana angreb med 13 kilometer tilbage og fik i første omgang to LottoNL-Jumbo med sig, blandt andet Steven Kruijswijk, der også er en faktor i klassementet.

Kort efter kæmpede Thibaut Pinot (FDJ) sig op, og siden forlod Simon Yates forfølgerne og kørte sig helt frem så let som ingenting. Yates virkede enormt veloplagt og strøg straks i front og satte tempoet i vejret. Forceringen betød, at Quintana hurtigt måtte slippe, og han faldt tilbage til forfølgerne, hvor han kort efter også punkterede.

Yates, Pinot og Kruijswijk bare øgede til feltet med blandt andre Alejandro Valverde og rundede snart et forspring på et minut. Det blev hårdt for Kruijswijk, der måtte slippe på de sidste kilometer, så det blev en duel mellem Pinot og Yates, hvor begge kunne glæde sig over etapens udfald.