Cykling

Colombia udtager 'alvorligt' stærkt hold til VM

Der er fundet plads til en perlerække af nationens største stjerner på holdet, der skal repræsentere Colombia ved VM i landevejscykling.

Mens landstræner Anders Lund fortsat mangler at sætte navne på de ryttere, der repræsentere de danske herrer ved VM i cykling, har Colombia i dag offentliggjort en trup med flere store profiler.

De colombianske bjergryttere kan dårligt få en rute bedre end den, der venter ved VM i Innsbruck i Østrig i slutningen af september.

Her venter der nemlig bjerge en masse, når verdensmesteren anno 2018 skal findes. Med mere end 4000 højdemeter og stigningsprocenter på over 20 burde årets rute passe godt til flere af rytterne fra det bjergrige land.

I dag offentliggjorde Colombias cykleunion navnene på de ryttere, der skal repræsentere landet ved VM, og her er der fundet plads til en lang række af nationens største stjerne, oplyser Cyclingnews.

Blandt navnene finder man således grand tour-vinderen Nairo Quintana samt profilerne Rigoberto Urán, Miguel Ángel López og Sergio Luis Henao.

- Det godt nok et alvorligt hold, de stiller med. Det må være årtiers bedste betingelser for det landshold. De mangler sådan set kun Esteban Chaves, lyder vurderingen fra TV 2 SPORTs ekspertkommentator, Brian Nygaard, under dagens etape af Vuelta a España.

Foruden Chaves, der har været generet af en virus gennem store dele af sæsonen, er der heller ikke blevet plads til den unge komet Egan Arley Bernal fra Team Sky, der har imponeret med flotte præstationer i både ugelange etapeløb såvel som sommerens Tour de France.

Bernal styrtede under endagsløbet Clasica San Sebastian og pådrog sig slemme hovedskader og flere knuste tænder. Først for nylig er Bernal begyndt at træne igen.

En anden ung komet fra Colombia er Iván Ramiro Sosa fra Androni Sidermec-holdet. Selvom han i løbet af sæsonen har kørt lige op med internationale topryttere, så bliver det ikke i elite-kategorien, han skal repræsentere Colombia.

I stedet kører han som kaptajn i U23-klassen, hvor han må regnes blandt favoritterne.

Foruden Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Miguel Ángel López og Sergio Luis Henao har Colombia udtaget Daniel Felipe Martínez, Winner Anacona, Sebastián Henao og Rodrigo Contreras.