Cykling

Langvad sikrer VM-guld med flere minutters forspring

For femte gang kan Annika Langvad kalde sig verdensmester på maratondistancen. Lørdag satte hun konkurrenterne til vægs i Dolomitterne.

Annika Langvad er i en klasse for sig på maratondistancen i mountainbike.

Lørdag blev danskeren verdensmester på distancen for femte gang i karrieren. Hun havde over fem minutter ned til den nærmeste konkurrent, da hun kørte over målstregen.

Annika Langvad var 5 minutter og 18 sekunder hurtigere end Christina Kollmann-Forstner fra Østrig, der kom i mål som nummer to. Danskeren var 12 minutter og 12 sekunder hurtigere end bronzevinderen Maja Wloszczowska fra Polen.

Maratonløbet blev kørt i Dolomitterne i Italien i et område, der er på UNICESCO's liste over verdens naturarv. Over 90 kilometer med 3200 højdemeter passede perfekt til Langvad, der førte løbet stort set hele dagen og kunne fejre sin femte VM-titel på distancen uden overhovedet at være presset bagfra.

Dermed fik Langvad revancheret andenpladsen på den olympiske distance, hvor hun blev slået med 47 sekunder for en uge side. Sejren på maratondistancen er samtidig en perfekt optakt til VM på landevej, hvor hun lidt overraskende er blevet udtaget til den danske trup.

- Der er ingen tvivl om, at hun vil styrke holdet, og at hun bliver rigtig vigtig efter den sidste stigning. Jeg har ikke mange klatrere at råde over, og det er vigtigt, at Cecilie Uttrup Ludwig ikke bliver isoleret, sagde landstræner Catherine Marsal i forbindelse med udtagelsen af den 34-årige mountainbikerytter.

Hos herrerne vandt Henrique Avancini fra Brasilien VM på den lange distance. Daniel Geismayr fra Østrig blev nummer to, mens Leonardo Paez Leon fra Colombia blev nummer tre.

Herunder kan du se Annika Langvad køre over målstregen.