Verdensmester nægter at køre for sit hold – nu vil de lægge sag an

16x9
Tre gange har Wout van Aert vundet verdensmesterskaberne i cykelcross. Foto: David Stockman / Scanpix Denmark

Fejden mellem Wout van Aert og team manager Nick Nuyens er angiveligt på vej i retten.

De længerevarende uenigheder mellem stjerneskuddet Wout van Aert og dennes hold nærmer sig en kulmination.

Veranda's Willems-Crelan er i øjeblikket ved at klargøre et sagsanlæg mod det 23-årige multitalent. Det bekræfter talsmanden for holdet, Ward Callens, over for mediet Sporza.

Holdet vil sagsøge belgiske Wout van Aert, der er tredobbelt verdensmester i cykelcross og vinder af årets PostNord Danmark Rundt på landevej, for kontraktbrud.

Det sker efter, at Wout van Aert har nægtet at repræsentere holdet og i stedet vil køre vinterens cykelcross-løb som en "ensom cowboy".

Utilfreds med manglende informationer

Allerede i begyndelsen af måneden udtrykte Wout van Aert utilfredshed med Veranda's-ledelsen, da han "ud af det blå" kunne læse i medierne, at holdet ville fusionere med danskerholdet Aqua Blue Sport - en aftale, der viste sig ikke at holde stik.

Wout van Aert, der senest imponerede på landevejen ved at vinde bronze til europamesterskaberne på landevej, kritiserede team manager Nick Nuyens for ikke at fortælle rytterne, hvad der foregik.

Historien gentog sig ifølge Wout van Aert, da Veranda's Willems-Crelan meldte ud, at de fra næste sæson fusionerer med hollandske Roompot-Nederlandse Loterij. Denne gang med begge parters accept - men igen uden at informere rytterne.

Derfor valgte det belgiske stortalent at bryde aftalen.

- Wout van Aert har mandag aften opsagt sin kontrakt med Sniper Cycling (selskabet bag Veranda's Willems-Crelan, red.). Beslutningen kommer, selvom holdets ledelse i sidste uge prøvede at blokere den ved at tilbyde ham en forbedret kontrakt for 2019, skrev Veranda's Willems-Crelan i en pressemeddelelse uden at ville kommentere sagen yderligere.

Men nu er team manager Nick Nuyens altså klar til at gå rettens gang.

Wout van Aert har fra udgangen af 2019 en kontrakt med det hollandske World Tour-hold LottoNL-Jumbo.