Australsk stjernes VM-drøm er knust - melder fra på grund af sygdom

16x9
Richie Porte har ikke haft den bedste sæson indtil videre, og nu må han også melde afbud til VM. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Richie Porte gennemførte Vuelta a España for at køre sig i form til VM, men sygdom har nu tvunget australieren til at melde afbud.

Du kan se VM i cykling fra den 23. til den 30. september på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Svedende og prustende kæmpede Richie Porte sig igennem 21 etaper i dette års Vuelta a España, hvor han kun havde én ting for øje: Han skulle være i topform ved VM, der bliver kørt på en bjergrig rute i Østrig.

Men den drøm bliver nu heller ikke til noget. Richie Porte er nemlig blevet syg, og han når ikke at blive VM-klar.

- Jeg er virkelig ked af at misse linjeløbet. Det var en drøm og et stort mål for mig i slutningen af sæsonen, og jeg har trænet og kørt løb med linjeløbet i tankerne. Men med den seneste sygdom betyder det, at min forberedelse langt fra har været ideel, siger Richie Porte til det australske cykelforbunds hjemmeside.

- Vi har besluttet, at det er i holdets bedste, hvis min plads går til en anden. Jeg ønsker det australske hold alt godt, og jeg vil heppe med hjemmefra.

- Ingen er mere skuffet end Richie

Australierens sæson led et stort knæk tidligere på året, da han styrtede og måtte udgå på 9. etape i Tour de France. Derfor blev fokus rettet mod verdensmesterskaberne, og Vueltuen skulle hjælpe med formen.

Richie Porte sluttede som nummer 84 i det store spanske etapeløb. Her var han to timer, 57 minutter og 17 sekunder efter Simon Yates, der vandt løbet.

I slutningen af løbet fik Porte dog en infektion i lungerne og havde problemer med at trække vejret.

-  Derfor er han på antibiotika og har måttet stoppe med at træne. Han kommer til at bruge et par ekstra dage af cyklen, og derfor giver det ikke mening for ham at stille til start ved VM, siger Dr. Mex Testa, der er læge hos BMC-holdet, hvor Richie Porte kører.

Afbuddet ærgrer direktøren i det australske cykelforbund, Simon Jones, der nu er nødt til at tænke i andre planer og taktikker.

- Der er ingen, der er mere skuffet end Richie, og han ved, at han ikke vil være I stand til at præstere på højt niveau og leve op til forventningerne, siger Simon Jones.

- Holdet har arbejdet virkelig hårdt for at planlægge det, og vi må nu se på, hvordan vi kan ændre planerne.

Det australske forbund overvejer i øjeblikket, hvem der skal erstatte Richie Porte.

Eliteherrernes linjeløb bliver kørt den 30. september på en særdeles kuperet rute, hvor der er mere end 4.600 højdemeter.