Cykling

- Det er helt fantastisk, siger stolt dansk verdensmester

I sit halve år hos Quick-Step Floors har Kasper Asgreen gennemført en Grand Tour og nu også vundet et verdensmesterskab.

Se alt fra VM i cykling på TV 2 PLAY.

Kasper Asgreen kronede søndag sin første professionelle sæson som cykelrytter med en verdensmestertitel.

Han var sammen med sit hold, Quick-Step Floors, de hurtigste på den 62,4 kilometer lange rute i Innsbruck, Østrig. Det belgiske hold var ellers ikke favorit til at vinde løbet foran de forsvarende mestre Team Sunweb og BMC, der har vundet alle andre holdtidskørsler i år.

- Det er helt, helt fantastisk. Jeg må ærligt indrømme, at jeg tænkte, hvis vi kunne komme på podiet, ville det være godt. Så jeg er rigtig stolt, siger han til TV 2 SPORT.

Den unge danskers præstation imponerer TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

- Det er fænomenalt både for ham og holdet. De kom ikke ind som favoritter, men det var en helt suveræn præstation fra start til slut. Det er fantastisk for Asgreen ikke bare at være med men også være med til at bidrage til guldmedaljen. Han fortsætter med at imponere hele vejen igennem, lyder vurderingen fra Nygaard.

Kasper Asgreen vandt VM i holdtidskørsel sammen med Quick-Step Floors. Video: TV 2 SPORT

Mange 'sindssyge' oplevelser

23-årige Asgreen kørte sidste år for kontinentalholdet Team Waoo. I slutningen af marts blev han øjeblikkeligt hentet af Quick-Step Floors, og hos World Tour-holdet har han fået et gennembrud.

For blot en uge siden gennemførte han sin første Grand Tour, Vuelta a España.

- Jeg har fået så mange sindssyge oplevelser det seneste halve år, hvor jeg kom ind på Quick-Step. Jeg er rigtig glad for, at jeg kan stå her i dag. Jeg har arbejdet hårdt for at stå her.

- Jeg har fået at vide af mange, at det giver noget ekstra ’bundtræk’ at komme igennem sin første Grand Tour, og jeg håber, det giver mig et ekstra niveau, siger Asgreen, som ærgrer sig over, at det er sidste gang, at VM i holdtidskørsel bliver afholdt.

Kasper Asgreen skal i aktion en gang mere ved VM. Næste gang er det i dannebrogstrikoten, når linjeløbet afvikles søndag den 30. september. 

Udover Asgreen består det danske hold af Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Jesper Hansen, Niklas Eg, Mads Würtz Schmidt, Matti Breschel og Emil Vinjebo.