Cykling

To danske VM-medaljer: - Jeg kan bedre lide guld

Amalie Dideriksen og Pernille Mathiesen vandt sølv og bronze ved VM i holdtidskørsel, men ingen af dem jubler over deres medalje.

Det bliver enten Team Sunweb eller Boels-Dolmans, der vinder guld, sagde Pernille Mathiesen lørdag aften, da hun blev spurgt om favoritværdigheden til VM i holdtidskørsel.

Et halvt døgn senere vandt Canyon-SRAM VM foran Boels-Dolmans og Team Sunweb.

Jeg kan bedre lide guld.

Amalie Dideriksen, cykelrytter

- Ja... Det blev det så ikke, sagde 20-årige Pernille Mathiesen med et anstrengt smil, da hun blev forholdt sin forhåndsanalyse.

Hun havde allerede taget sin bronzemedalje af, da hun rullede væk fra medaljeceremonien.

- Det er lidt en mærkelig fornemmelse lige nu. At blive nummer tre til VM er stort, men vi gik efter at vinde, og vi troede på, at det kunne lade sig gøre, så der er skuffelse på hele holdet. Som jeg sagde i går aftes, havde vi vundet alle holdtidskørsler i år på nær en enkelt, hvor vi blev nummer to, så det er vores dårligste resultat i år.

Team Sunweb gentog dermed ikke sidste års VM-triumf, hvor både herrerne og kvinderne vandt den ædle disciplin i cykelsporten.

De forsvarende verdensmestre i holdtidskørsel for kvinder måtte nøjes med VM-bronze i Østrig. Video: TV 2 SPORT

Et skridt højere på skamlen end Pernille Mathiesen stod Amalie Dideriksen, som kørte sit første VM i holdtidskørsel for Boels-Dolmans.

- Når man er på et af de bedste hold, går man efter guldet, og det gjorde vi også i dag. Jeg tror, vi gjorde hvad vi kunne, men Canyon var bare hurtigere end os i dag.

Lavede I nogle fejl?

- Jeg synes, vi gjorde, hvad vi kunne. Vores fejl var, at vi kørte for langsomt.

Amalie Dideriksen (nummer fem fra venstre) vandt VM-sølv med sit hold Boels-Dolmans Cycling Team.

Amalie Dideriksen har vundet guld tre gange til VM på landevej. To gange som junior og en gang som senior. Sidste år vandt hun bronze i landevejsløbet. Med dagens resultat har hun også vundet en sølvmedalje.

- Jeg kan bedre lide guld. Jeg er selvfølgelig stolt over at få en medalje, og det er noget specielt at stå på skamlen sammen med sit hold i stedet for at stå der alene. Det er lidt en dobbeltfølelse at stå med lige nu.

- Vi havde håbet at stå øverst på skamlen, og jeg tror, vi har nogle sponsorer og sportsdirektører, der er lidt skuffet i øjeblikket ligesom os ryttere.