Cykling

Dansker genvinder VM i U23-enkeltstart i suveræn stil

Konkurrenterne var ikke i nærheden af at true Mikkel Bjerg. Mathias Norsgaard vandt bronze.

Se VM i cykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

For andet år i træk kan Mikkel Bjerg kalde sig verdensmester i enkeltstart blandt U23-rytterne.

Den 19-årige dansker var yderst velkørende på den 27,7 kilometer lange rute i Innsbruck, Østrig. Ligesom han allerede havde proklameret inden løbet, at han ville være.

Han blev sendt af sted som sidste mand, da han var forsvarende mester. Den titel levede han op til, da han var hurtigste mand hele vejen på ruten. I mål var han 33 sekunder hurtigere end sølvvinderen Brent van Moer.

Udover Bjerg var Danmark også repræsenteret af Mathias Norsgaard og Johan Price-Pejtersen. Sidstnævnte var en af outsiderne til en medalje, men han endte som nummer 31, da han styrtede undervejs. Tv-billederne viste, at han havde han blod løbende ned ad benet.

- Der er et sving, hvor jeg ser, der er en våd plamage på jorden. Jeg ved ikke, om jeg kommer for stærkt og klodser bremsen i, eller om jeg glider. Det er super ærgerligt, for efter det har jeg svært ved at finde farten. Først til sidst kommer jeg nogenlunde igen. Der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg må bare gøre det bedre næste år, siger han til TV 2 SPORT.

Mens Price-Pejtersen var uheldig med sin tur, trådte Norsgaard frem og viste sit store potentiale. I lang tid havde han bedste mellemtid. Kun Mikkel Bjerg kunne overgå ham.

I mål passerede den ene favorit efter den anden stregen, uden de slog Norsgaard og van Moer. Igen var det kun Mikkel Bjerg, som kunne leve op til favoritværdigheden. Dermed vandt Norsgaard en overraskende bronzemedalje.

Mathias Norsgaard sætter midlertidigt bedste mellemtid ved U23-VM i enkeltstart. Video: TV 2 SPORT

Danmarks målsætning ved VM er fire medaljer, og på førstedagen er to af dem nu sikret. Få overblikket over programmet for de kommende VM-dage her.