Cykling

Formsvag Nibali peger på rival som VM-kaptajn

Vincenzo Nibali fandt ikke formen under årets Vuelta a Espana, og nu frasiger han sig kaptajn-rollen ved VM Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Vincenzo Nibali peger mod rivalen Gianni Moscon, når det italienske hold skal finde rytteren, man skal køre for ved søndagens VM

Det var ventet, at Vincenzo Nibali skulle være kaptajn for det italienske VM-hold, der skal køre om den regnbuefarvede trøje på søndag i Innsbruck.

Men står det til den 33-årige Bahrain-Merida-rytter, så bør det italienske mandskab kigge mod den ni år yngre Gianni Moscon, når man skal finde den rytter, man skal køre for i jagten på VM-titlen.

- Han er en vigtig del af landsholdet, og resultaterne indikerer, at Moscon er klar til en vigtig rolle. Selv som kaptajn, siger Nibali til Gazetto dello Sport ifølge Cyclingnews.

Det er jagten på sin egen form, der får Vincenzo Nibali til at frasige sig kaptajn-rollen. Efter bruddet på en ryghvirvel i årets udgave af Tour de France har Tour-vinderen fra 2014 jagtet sit vanlige niveau.

I årets Vuelta a Espana, hvor det var meningen, at italieneren skulle have løftet sit niveau, var han uden chance i det samlede klassement og formåede heller ikke at køre med om etapesejre.

- Jeg har det godt, men ikke super. Min udholdenhed er fin efter Vueltaen, men jeg mangler den acceleration, der kan gøre en forskel. Måske finder jeg den i dagene op til VM eller efter sæson er afsluttet, fortæller Nibali til den italienske avis.

Lørdag kørte Vincenzo Nibali sit første løb siden Vueltaen, da han var med i et 18-mand stort udbrud i Memorial Pantani. Og selvom han angreb på den sidste kilometer, så rakte det ikke til en sejr. 

Det italienske hold samles i løbet af mandagen til den afsluttende træningslejr forud for de kuperede 258 kilometer, der venter på søndag. Det er en samling, hvor Nibali skal forsøge at finde sit vanlige niveau.

- Jeg er ikke på 100 procent. Jeg tror mere, jeg er på 90 procent, eller måske blot 80.

Gianni Moscon derimod kommer til den italienske samling med masser af succes. I sidste uge vandt den 24-årige Team Sky rytter således Coppa Agostini og Giro della Toscana. Og det på trods af, at den unge rytter har haft fem ugers karantæne for at slå ud efter Elie Gesbert på 15. etape i årets Tour de France.

Ifølge Cyclingnews stiller Italien op uden Fabio Aru. Han har meldt afbud, fordi hans form stadig er ramt af det styrt, han havde på 17. etape af Vuelta a Espana.

Se Aru skælde cyklen ud med store, italienske gloser.