Cykling

Sådan starter favoritterne og danskerne på VM's U23-enkeltstart

Mikkel Bjerg går mandag efter at tage sin anden U23-titel på stribe ved VM. JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

Mikkel Bjerg er den helt store favorit til at tage sit andet U23-verdensmesterkab i enkeltstart på stribe, og starter som den sidste rytter mandag.

Se VM i cykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Mandag skal danskerne Mikkel Bjerg, Johan Price-Pejtersen og Mathias Norsgaard Jørgensen forsøge at skaffe flere VM-medaljer til Danmark, når de tre stillet op i U23-enkeltstarten ved mesterskaberne.

Ruten er 27,8 kilometer lang og byder på 262 højdemeter. 

Danske starttider

14:41 Johan Price-Pejtersen

  • 19-årige Johan Price-Pejtersen kommer ind til U23-enkeltstarten ved VM med selvtillid. I det hollandske løb Olympia's Tour vandt han enkeltstarten foran italienske Edoardo Affini, der er spået en god placering ved VM af bookmakerne.

15:22 Mathias Norsgaard Jørgensen

  • 21-årige Norsgaard blev nummer 16 ved VM sidste år i U23-enkeltstarten. På enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt sluttede han bare et sekund efter Mikkel Bjerg og fik en 7. plads.

16:25 Mikkel Bjerg

  • 19-årige Mikkel Bjerg er forsvarende verdensmester og kommer ind til løbet med et godt resultat fra det franske enkeltstartsløb Chrono Champenois Masculin International, hvor han blev nummer to - kun slået af den danske mester Martin Toft Madsen.

Starttider for bookmakernes seks favoritter

15:04 Andreas Leknessund (Norge)

  • 19-årige Leknessund imponerede ved de norske senior-mesterskaber i enkeltstart, da han kørte sig til en andenplads og kun blev slået af Edvald Boasson Hagen.

16:02 Lennard Kämna (Tyskland)

  • 22-årige Lennard Kämna kører til dagligt for Team Sunweb, og har flere gode resultater på cv’et. I U23-linieløbet ved VM i 2017 blev han nummer to, men ved PostNord Danmark rundt blev han slået af både Mikkel Bjerg og Mathias Norsgaard,

16:19 Callum Scotson (Australien)

  • 22-årige Callum Scotson blev nummer fem på U23-enkeltstarten i 2017, og er australsk U23-mester i enkeltstart.

16:22 Edoardo Affini (Italien)

  • 22-årige Affini er italiensk U23-mester i enkeltstart og har en række topplaceringer i disciplinen i løbet af sæsonen.

16:23 Brandon McNulty (USA)

  • Brandon McNulty er 20 år og blev sidste år nummer to på U23-enkeltstarten.

16:25 Mikkel Bjerg (Danmark)

  • Mikkel Bjerg vandt U23-enkeltstarten ved VM i Norge og er også favorit til at gøre det igen i år.