Cykling

Verdensmester og bronzevinder i ekstase: - Hvor er det legendarisk

De to danske U23-ryttere Mikkel Bjerg og Mathias Norsgaard vandt henholdsvis VM-guld og -bronze på enkeltstarten, og det resulterede i dansk jubel.

- Hvor er det legendarisk. Det er jeg fandeme glad for. Hvor er det flot kørt, sindssygt man. Der tog vi dem sgu.

Følelsesudbruddet var ikke til at tage fejl af, da 19-årige Mikkel Bjerg for andet år i træk vandt VM-guld i enkeltstart blandt U23-rytterne. Bedst som TV 2 SPORTs reporter skulle i gang med at interviewe landsmanden Mathias Norsgaard, der havde kørt VM-bronze i hus, kom Bjerg nemlig hoppende ind i billedet.

Her gav han Mathias Norsgaard et kæmpe kram og fulgte op med ovenstående ord, inden han kort efter uddybede sine tanker om to danskere på VM-podiet:

- Det er latterligt. Jeg ligger derude og får at vide, jeg har bedste tid efter Mathias. Så tænker jeg bare: "Fuck, vi får begge to medalje". Så det var vanvittigt fedt, sagde Mikkel Bjerg.

Mathias Norsgaards tid viste sig at række til en bronzemedalje, mens ingen kunne følge en yderst velkørende Mikkel Bjerg på den 27,7 kilometer lange rute i Innsbruck, Østrig. Som forsvarende mester blev han sendt af sted som sidste mand, og i mål var han 33 sekunder hurtigere end belgieren Brent van Moer.

- Jeg er så glad og lykkelig over, det lykkedes. Jeg fik kørt et supergodt cykelløb derude og fik pacet det fuldstændig perfekt.

- Det betyder latterligt meget. Min sæson har ikke været super god, og det var virkelig vigtigt for mig at få den her titel igen. Så nu er jeg ligesom tilbage, hvor det hele startede sidste år. En sindssyg fed følelse at skulle øverst på podiet igen, og der er rigtig mange fra min familie, så det bliver rigtig stort.

Det er det rene helvede at sidde og vente. Det er som at sidde og se en gyserfilm

Mathias Norsgaard

To danskere på podiet

Foruden Mikkel Bjerg var Danmark repræsenteret ved Mathias Norsgaard og Johan Price-Pejtersen. Sidstnævnte var en af outsiderne til en medalje, men han endte som nummer 31, da han styrtede undervejs.

Mens Price-Pejtersen var uheldig med sin tur, trådte Norsgaard frem og viste sit store potentiale, da han i lang tid havde bedste mellemtid. Da kun belgieren van Moer og altså Mikkel Bjerg kørte hurtigere, kunne Norsgaard notere sig for en VM-bronzemedalje.

- Jeg kom i mål og havde andenbedste tid, og der troede jeg, jeg bare skulle hjem på hotellet. Så ender det med, jeg sidder der til enden og bliver treer. At kunne dele det med Mikkel, der er min kommende svoger, det har været inspiration til selv at vinde en medalje, lød det fra Mathias Norsgaard, der også nævnte sin søster, Emma Norsgaard, som inspiration. Hun vandt sidste år VM-sølv og var efterfølgende helt grådkvalt.

For andet år i træk vinder Mikkel Bjerg VM i U23-enkeltstart. Video: TV 2 SPORT

Nemmere havde Mathias Norsgaard ved at beskrive sine følelser og specielt tiden, hvor han måtte vente på den ene favorit efter den anden, der kom i mål efter ham og i dårligere tider.

- Det er det rene helvede at sidde og vente. Det er som at sidde og se en gyserfilm. Man føler sig lidt midt i et teaterspil, og det er ikke ret sjovt.

Hvad betyder en medalje så for dig?

- Det er det, jeg har trænet for, lige siden jeg fik en ordentlig røvfuld oppe i Bergen. Michael Blaudzun og Riwal har givet mig frie tøjler til at arbejde mod det her mål, så at jeg kan belønne Riwal med en medalje også, det er perfekt, sagde Mathias Norsgaard.

VM-medaljerne var Danmarks to første af slagen. Herunder får du hele overblikket over sendetiderne fra VM i cykling denne uge: