Cykling

Dansk juniorverdensmester fortsætter på talenthold

19-årige Julius Johansen har skrevet en ny kontrakt med det danske kontinentalhold Team Coloquick.

Det danske stortalent Julius Johansen bliver i Danmark i næste sæson for at satse på sit helt store mål. OL på banen i 2020.  

Det betyder, at han har forlænget sin kontrakt med sit nuværende hold, danske Team Coloquick, fortæller hans sportsdirektør Christian Andersen.  

- Vi har snakket med Julius Johansen og hans agent et stykke tid, og vi har lavet en aftale med Julius for 2019. Vi ville rigtig gerne beholde ham, og han ville gerne blive hos, så det er vi rigtig glade for, at vi har fået på plads, siger Christian Andersen, som mandag gav en hjælpende hånd til det danske landshold til VM Innsbruck.

Julius Johansen blev for et år siden juniorverdensmester i landevejsløbet, og i år har været hans første sæson i seniorfeltet. For nylig vandt han etapeløbet Olympia Tour i Holland, da han vandt 1. etape og senere blev nummer tre på den afsluttende enkeltstart.

Hans potentiale for fremtiden er enorm.

- Det er kun ham selv, der sætter grænser for, hvor langt han kan komme. Når han vil og bliver presset, er han vanvittig god. Men han er stadig ny på det her plan, og han skal lægge et lag på, som vi håber at hjælpe ham med i næste sæson. Han kan komme så langt, som han vil, siger Christian Andersen.  

Julius Johansen, som har fået Jesper Worre som agent, peger på to årsager til, at han har forlænget sin kontrakt med Coloquick. 

- Den ene er, at jeg satser rigtigt meget på OL i 2020, og Christian Andersen har givet mig en fri rolle til at køre bane, når der er landsholdsaktiviteter. Der er et rigtigt godt samarbejde mellem Christian Andersen og min landstræner på banen, Casper Jørgensen, og det har været vigtigt for mig.

- Den anden grund er, at jeg har haft en god udvikling på Coloquick, hvor jeg har følt mig rigtigt godt tilpas. Vi har et godt sammenhold, og med de ryttere, der er på holdet i næste sæson, ser det ud til at kunne fortsætte. Jeg vil få en af de bærende roller på holdet og blive kaptajn i flere løb, og det er en mulighed, jeg ser frem til, fortæller Julius Johansen. 

Det er Julius Johansens plan og håb, at han efter OL i 2020 kan få en kontrakt med et World Tour-hold.