Cykling

Australsk tempomonster ny verdensmester i enkeltstart

Australske Rohan Dennis er verdensmester i enkeltstart og henviste dermed Tom Dumoulin og Victor Campenaerts til anden- og tredjepladsen.

Du kan se VM i cykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Top-3 

  1. Rohan Dennis
  2. Tom Dumoulin
  3. Victor Campenaerts

Danskernes placeringer

  • 10. Martin Toft Madsen
  • 18. Søren Kragh Andersen

Ingen kunne hamle op med Rohan Dennis på dagens enkeltstart i Innsbruck, hvor verdensmesteren i enkeltstart skulle findes. Australieren kørte de 52,5 kilometer i på en time, tre minutter og to sekunder, og han kan derfor trække en guldmedalje over hovedet.

Danske Martin Toft Madsen blev nummer 10 på enkeltstarten og fik endda en del tid i hotseat, hvor den hurtigste rytter tager plads.

Referat af Ritzau:

Mens guldet blev vundet med mere end 1 minut og 20 sekunder ned til den nu detroniserede verdensmester, Tom Dumoulin, så havde Dumoulin mindre end et sekund ned til belgieren Victor Campenaerts på sidste podieplads.

Med danske briller imponerede den tredobbelte danmarksmester i enkeltstart Martin Toft Madsen, som trods tidligt startnummer trampede sig til en tiendeplads - 3 minutter og 23 sekunder efter Rohan Dennis.

Den anden dansker på ruten, Søren Kragh Andersen, sluttede som nummer 18 - 4 minutter og 28 sekunder efter vinderen. Tidligt duftede det af en god dansk dag, da Martin Toft Madsen havde fart i cyklen.

Hele vejen var han på vej til en foreløbig bedste tid, og da han krydsede målstregen, var han suverænt hurtigst. Også Søren Kragh Andersen, der startede tiendesidst, kørte stærkt på første del af ruten. Faktisk så stærkt, at han var hurtigere end landsmanden på første mellemtid.

Tilbage på startrampen var dog endnu de største favoritter.

Og da først Rohan Dennis, Tony Martin, den forsvarende verdensmester, Tom Dumoulin, og de andre specialister krydsede første mellemtid, stod det klart, at danskerne ikke kunne blande sig i kampen om medaljer.

Martin Toft Madsen fortsatte den flotte kørsel hele vejen og sluttede i top-10, mens Søren Kragh Andersen gik lidt ned på anden halvdel. Han sluttede som nummer 18.