Cykling

Dansk stortalent er blevet 'en del af kernen' efter stor sæson

Søren Kragh Andersen har haft en begivenhedsrig sæson. Philippe Lopez / Ritzau Scanpix

Søren Kragh Andersen er godt tilfreds med sine præstationer i denne sæson, hvor han også føler, han er blevet en del af kernen på Team Sunweb.

Der har været god grund til at kippe en ekstra gang med dannebrog i dette års cykelsæson, der så småt er ved at gå på hæld.

Èn af dem, der har bidraget til den bedste danske sæson i mange år, er Team Sunweb-rytteren Søren Kragh Andersen.

Udover karrierens første sejr på World Tour-niveau på 6. etape af Schweiz Rundt, så har den 24-årige dansker tilbragt dage i den hvide ungdomstrøje i Tour de France og kørt sig i top-10 flere gange i sæsonen.

- Det har været lidt op og ned i den her sæson, men også rigtig sjov. Jeg kan godt mærke, at jeg har fået lagt et niveau på både som cykelrytter og som person. Jeg havde en fantastisk sommer i Frankrig og i Schweiz. Efter et lidt svært forår, blev sommeren rigtig god, mindes Søren Kragh Andersen.

Én ting er resultater. Noget andet er status og hierarki.  

Også her mærker Søren Kragh Andersen, at der er sket noget i løbet af denne sæson.

- Jeg har taget et skridt ind i kernen på Team Sunweb. Jeg føler mig som en del af kernen på holdet. Jeg er rigtig glad for at være der, hvor jeg er, fortæller danskeren. 

- Jeg kan også mærke, at de er godt tilfredse med mig. Der er sket meget i forståelsen mellem mig og holdet. Jeg gør det godt, og de er tilfredse med min udvikling. Jeg ser allerede frem til næste sæson, hvor jeg da godt kunne tænke mig at vinde et cykelløb eller to mere.

Der resterer dog et par cykelløb for den unge dansker, inden planerne for næste sæson skal føres ud i livet.

- Nu håber jeg, at jeg kan slutte sæsonen godt af. Jeg regner med at køre for at vinde Paris-Tours, hvor jeg blev nummer to sidste år. Det er svært at vinde cykelløb på det her niveau, men jeg giver det da et skud, lyder den optimistiske udmelding fra Søren Kragh Andersen.

Paris-Tours køres den 7. oktober. Og du kan se, om det lykkes for Søren Kragh Andersen at stryge til tops på podiet, når TV 2 og TV 2 PLAY viser et af sæsonens sidste løb fra klokken 15:20.